Skip to content
Politică Video

Ovidiu Raețchi dă cărțile pe față. De unde îi vor veni banii pentru campania electorală EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămână este candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raețchi.

În cadrul interviului acordat redacției PSnews.ro, Ovidiu Raețchi a vorbit despre bugetul său de campanie electorală, dezvăluind cum va face rost de acei bani.

În același timp, Ovidiu Raețchi a declarat faptul că, până în momentul de față, singura investiție făcută în precampanie „a costat în jur de 500 de euro”, fiind vorba despre„două flyere”.

(Minutele 28:07 – 30:58)

Dan Bucura: Am înțeles. V-aș ține tot în zona cifrelor și v-aș întreba: care este bugetul dvs. de campanie personal și de unde provine el?

Ovidiu Raețchi: Există două faze într-o campanie – există faza campaniei efective, unde bugetul este același pentru toți candidații la sectoare – 23.000 de euro plafon maxim, bani care vor veni de la candidat. Candidatul împrumută acești bani sau îi ia din economii. Eu nu îi am în economii, eu voi contracta un împrumut, pot s-o fac și de la o bancă, ofer banii ăștia filialei, se fac cheltuielile, vine statul, controlează fiecare cheltuială în parte și pe urmă restituie candidatului suma de 23.000 de euro – maximum pe care a avut dreptul să o cheltuiască. Deci, prin lege, îmi place sau nu… și am decis și eu votând legea, ca să nu mai avem cheltuieli dinalea de sute de mii de euro, maximul e ăsta și îl oferă statul român, îl oferă contribuabilul român. Eu am să încerc să țin cheltuielile cât mai jos ca să iau cât mai puțin din buget.

Dan Bucura: Nu v-am întrebat degeaba, pentru că sunteți, în momentul de față, prezența, să-i spunem, cel mai vizibilă în Sector. Mă refer la corturi, panotaj…

Ovidiu Raețchi: N-am corturi și n-am panotaj.

Dan Bucura: Sunteți prezent în sector… față de PSD cel puțin în momentul de față… vă mărturisesc că m-am plimbat prin sector și n-am văzut nimic. E drept, ei au anunțat foarte târziu, probabil și din cauza precedentului Cristian Rizea care s-a trezit peste noapte că nu mai este candidat… nu sunt vizibili sub nicio formă. Pe dvs. vă găsim pe sector. Sunt oameni care merg, vorbesc cu…

Ovidiu Raețchi: Oamenii care merg și vorbesc fac parte din echipa partidului, nu sunt oameni plătiți pentru asta. Singura noastră investiție în precampanie au fost 2 flyere care au costat în jur de 500 de euro per producție și pe care am suportat eu din banii mei. Asta a fost singura investiție în campanie. În rest, nu am corturi în momentul de față, nu am bannere. E posibil ca să vedem într-o săptămână două, pentru că toți ceilalți… vor ieși cei de la PSD și nu poți să stai și să spui ei fac, eu sunt curat…

Dan Bucura: Mai ales că dvs. ați furat startul prin faptul că partidul v-a lăsat candidați.

Ovidiu Raețchi: Dar banii respectivi nu vor veni … sunt asigurați de partid prin contribuțiile fiecărui om în parte – consilieri locali, consilieri generali care participă la campanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *