Skip to content
Politică

Ovidiu Raeţchi, despre clasarea dosarului 10 august: Decizia DIICOT trebuie luată ca atare şi respectată

psnews

Vicepreşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, liberalul Ovidiu Raeţchi, consideră că decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare şi respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunţat.

Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare şi respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunţat. Sute de protestatari nevinovaţi din societatea civilă -, dar şi membri ai PNL sau ai Opoziţiei anti-Dragnea – au fost răniţi şi gazaţi atunci, deci nemulţumirea socială este împărtăşită sincer de fiecare liberal„, scrie Raeţchi pe Facebook.

El precizează că „există, însă, o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de Ministerul de Interne”.

În contextul de azi, devine esenţial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea şi sancţionarea – măcar pe linie disciplinară! – a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor paşnici. În plus, pe o serie de capitole relevante cercetarea penală continuă – şi am încredere că procurorii vor face dreptate. Fără sancţiuni şi îmbunătăţiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcţionarea în limite constituţionale a instituţiilor de forţă şi, implicit, pentru democraţia din România. Lucrurile se vor schimba şi în privinţa modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat şi intră deja pe circuitul legislativ. Lucrurile nu vor rămâne aşa!„, a mai scris Raeţchi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *