Skip to content
Politică Video

Ovidiu Raețchi îşi dezvăluie șansele de a câştiga Primăria Sectorului 5: În mod normal… EXCLUSIV (VIDEO)

" "

Deputatul Ovidiu Raeţchi (candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5) este invitatul interviurilor Psnews din aceasta săptămână.

Astfel, în cadrul interviului acordat PSnews.ro, Ovidiu Raețchi a vorbit despre șansele pe care le are la fotoliul de primar al Sectorului 5.

" "
" "

În același timp, în contextul în care se vehiculează o nouă candidatură a lui Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raețchi a susținut că îł „înțelege psihologic” pe fostul primar.

(30:58 – 34:16)

 

Dan Bucura: O ultimă întrebare legată de campania electorală – pe o scară de la 1 la 10, astăzi, care credeți că sunt șansele ca dvs. să fiți viitorul primar al Sectorului 5?

Ovidiu Raețchi: Șansele ca eu să fiu viitorul primar… vă răspund ca sociolog, ca politolog, sunt de 9 din 10. De ce? Pentru că în mod normal va fi o luptă pe bazinul de stânga între Marian Vanghelie și Daniel Florea, ei vor capacita fiecare în jur de 25% din acest electoral plus minus, Vanghelie va începe mai sus, va începe undeva la 32, va coborî pentru că Daniel Florea e un om cu acces la televiziuni și cu discurs, vor egaliza undeva, în timp ce capacitatea noastră este de vreo 30%, dacă nu se întâmplă un accident strict de mobilizare a oamenilor dreptei, care ține, nu știu, de o zi splendidă la munte – știți că oamenii de dreapta mai merg la Sinaia în weekend și așa mai departe – în mod normal pe această luptă politică Vanghelie – Florea care n-au cum să ajungă la o înțelegere totuși, un echilibru… Dragnea – Vanghelie, care nu îi lasă să facă un deal politic, dreapta va câștiga.

Dan Bucura: Deci sunteți convins că informațiile pe surse legate de candidature lui Marian Vanghelie se vor concretiza.

Ovidiu Raețchi: Informațiile pe surse sunt foarte exacte. Știm și numărul de voturi pe care le-a strâns Vanghelie și strange, și e un bun organizator, chiar și așa cu mâinile legate, hai să spunem, la figurat. Dar e vorba de logică. Gândiți-vă la următorul scenariu… să vă propun și eu un joc de imaginație, desi nu e unul foarte plăcut – ai cel puțin un dosar greu. Știi că pe dosarul respective unde sunt probe beton și nu numai înregistrări, probe contabile și așa mai departe, o să intri în închisoare, teoretic, destul de mult timp. Procentul DNA este de vreo 95% condamnări. Ce faci? Faci o înțelegere cu PSD sau vrei o înțelegere cu PNL-ul ca să îți promită ei ce? Că o să fie bine peste 5 ani când o să ieși? Nu. Singura variantă a lui Vanghelie e aia bărbătească – să câștige și să, cum să spun, să se ducă să-și ispășească greșeala de pe cai mari.

Dan Bucura: De la Primărie la pușcărie.

Ovidiu Raețchi: De la Primărie la pușcărie. Psihologic, nu văd o altă variantă. Vanghelie nu e un inocent care să creadă că dacă o să facă un troc politic cu PSD-ul, cu PMP-ul, cu PNL-ul, cineva o să-și mai aducă aminte de el peste 4,5 ani când o să se întoarcă în politică. Nu. El vrea să își ducă partidul în Consiliul local… el visează că obține 35%, să spunem – asta înseamnă că bagă niște consilieri importanți în Primărie și că nu se poate face nimic fără oamenii lui și atunci va forța aducerea acestor oameni în Primărie, probabil e conștient că va lipsi câțiva ani dintre noi, dar când se va întoarce va reveni în politică pe cai… eu îl înțeleg. Psihologic, ai nevoie de o ultimă dovadă de forță și de bărbăție.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *