Skip to content
" "
Politică

Ovidiu Raețchi o pune la zid pe Carmen Dan: A recunoscut oficial că Jandarmeria și MAI au mințit! EXCLUSIV

news.ro

Deputaţii au dezbătut, marţi după-amiază, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, şi intitulată “Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susţinut, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea reprezintă o compunere lipsită total de argumente raţionale, un amalgam de scenarii, care conţine doar pasaje regăsite în presă, ea acuzând opoziţia de interese politice meschine. De asemenea, ea a susţinut că intervenţia în forţă a jandarmilor la protest se face în baza acordului verbal dat de prefect, redactarea ordinului de intervenţie făcându-se ulterior. Carmen Dan a spus că în lege se vorbeşte doar de aprobarea, de acordul dat de prefect unei acţiuni, nu de semnarea unui document intitulat „ordin de intervenţie”. „Dacă nu este prefectul acolo? Aşteaptă Jandarmeria să vină pprefectul de acasă să redacteze ordinul?”, a adăugat ministrul de Interne.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, pentru a-și oferi opinia privitoare la precizările făcute de Carmen Dan în plen. Liberalul lansează o întrebare de interes public: „ce nu înțeleg este cum a acceptat prefectul să facă una ca asta: să semneze după terminarea acțiunii, ca să acopere ilegalitățile doamnei Carmen Dan. Cu ce a putut să o amenințe ca să facă asta?!” Astfel, Ovidiu Raețchi face o analiză a modului în care a fost justificată acțiunea Jandarmeriei din 10 august și până astăzi și remarcă că a apărut o schimbare treptată a poveștii inițiale: „după ce prefectul Cliseru a spus clar că a semnat ordinul a doua zi, și-au schimbat teoria: nu a fost acord semnat, ci verbal. Adică jandarmii au băgat 400 de oameni în spital și apoi, noaptea, când au înțeles ce au făcut, s-au acoperit cu o hârtie”. În concluzie, deputatul PNL tranșează situația și trage semnalul de alarmă că „e clar acum că jandarmii au acționat fără un ordin semnat regulamentar, consemnat corect”.

" "

„Prestația doamnei Dan ne-a adus o informație esențială. Inițial, atât ea, cât și jandarmii au sugerat că intervenția în forță s-a bazat pe un ordin scris, emis fiela 20.00, fie la 23.11. Doamna Dan a declarat la prezentarea Raportului privind 10 august așa: „Ora 20:00: comandantul acțiunii prezintă prefectului situația, informându-l cu privire la necesitatea unei intervenții pentru restabilirea ordinii publice și în acest context, prefectul își exprimă acordul cu privire la o astfel de acțiune.” Iar purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei spusese așa: „Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23.11. Este ordinul de intervenţie semnat de prefectul Capitalei”.

Acum, după ce prefectul Cliseru a spus clar că a semnat ordinul a doua zi, și-au schimbat teoria: nu a fost acord semnat, ci verbal. Adică jandarmii au băgat 400 de oameni în spital și apoi, noaptea, când au înțeles ce au făcut, s-au acoperit cu o hârtie.

Dar în sistemul militar nu se procedează așa. Nu te joci cu vorbele. Cum dovedesc jandarmii, de altfel, ce și când a spus prefectul? Se jură? Își dau cuvântul de onoare? Nu! În sistemul militar faci un ordin semnat și datat la minut.

E clar acum că jandarmii au acționat fără un ordin semnat regulamentar, consemnat corect. Și e clar că au încercat să îi pună în cârca prefectului răspunderea. Ce nu înțeleg este cum a acceptat prefectul să facă una ca asta: să semneze după terminarea acțiunii, ca să acopere ilegalitățile doamnei Carmen Dan. Cu ce a putut să o amenințe ca să facă asta?!

Azi, Carmen Dan a recunoscut oficial că jandarmii au mințit și că MAI a încercat să ne păcălească, a declarat Ovidiu Raețchi pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *