Skip to content
Politică

Ovidiu Tender, mărturii explozive la ICCJ despre Vîntu și Bica. Milioane de euro la mijloc

flux24.ro

Omul de afaceri Ovidiu Tender (condamnat definitiv în 2015 la 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Carom) a oferit luni la ICCJ mărturii explozive despre Sorin Ovidiu Vîntu și Alina Bica.

Ovidiu Tender a povestit luni la Înalta Curte de Casație și Justiție că SOV i-ar fi cerut in 2005 suma de 4 milioane de dolari pentru a bloca ancheta in dosarul Rafo-Carom. Alina Bica era intermediarul mitei care ar fi trebuit împărțită la opt, scrie Revista 22.

„In 2005 a aparut in mass-media ca eram implicat in dosarul Rafo. S-a deschis un dosar penal in care am fost cercetat. Mi s-au pus sechestre, am fost cercetat pentru evaziune fiscala in legatura cu comercializarea unor produse petroliere de la Rafo.

L-a data de 25 mai 2005, m-a chemat Sorin Ovidiu Vintu la vila lui si mi-a propus sa dau suma de 4 milioane de dolari pentru a nu mi se face dosar penal. Eu i-am spus ca sunt nevinovat.

SOV nu mi-a spus persoana care urma sa primeasca banii, dar mi-a spus ca sunt opt persoane implicate, cate 500.000 de dolari pentru fiecare. Deci nu este mult, mi-a spus. Eu am spus ca este o prostie. Am marsat pe ideea lui, i-am zis ca nu am 4 milioane cash, si, in gluma, i-am spus ca trebuie sa fac acum infractiuni sa fac rost de bani. Mi-a dat un termen de doua luni de zile sa ma descurc, sa fac rost de suma de bani, iar eu aveam nevoie de timp pentru a afla cine este in spatele lui. Am vrut sa ma asigur ca ce spune este real, i-am cerut sa-mi dea garantii, sa-mi dea un semnal, ceva, cu referire la cei 4 milioane de dolari. Acesta mi-a spus ca o sa fiu chemat la DIICOT, fara a nominaliza persoana, si o sa mi se dea un semnal, si-a inceput Tender declaratia de martor în dosarul Alinei Bica.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *