Skip to content
Politică

Pacea anunţată de Iohannis prinde contur: ANAF lasă garda jos şi negociază cu Antenele

Pacea anunţată de preşedintele Klaus Iohannis începe să prindă contur: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) lasă garda jos şi se arată dispusă să negocieze cu Antenele.

Anunţul a fost făcut, vineri dimineaţă, pe pagina de Facebook a ANAF:

„Președintele ANAF, domnul Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de domnul Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, și domnul Mihai Gâdea, director general Antena 3, și i-a invitat pe reprezentanții legali ai grupurilor media pentru discuții astăzi, 19 februarie, la ora 12.00, la Ministerul Finanțelor Publice.

La întâlnire vor participa, de asemenea, și reprezentanți ai Cancelariei Primului- Ministru”.

Jurnaliștii Antena 3 au anunţat, pentru vineri, o „întâlnire cu telespectatorii”, în Piața Constituției din Bucureşti. La adunarea publică intitulată „Libertatea presei în pericol”, ar urma să participe câteva mii de persoane.

În replică, oponenţii televiziunii de ştiri pregătesc pe Facebook o contra-manifestație cu numele Protest: Antena 3 nu e deasupra legii – Liberă exprimare, nu liber la hoție!.

Amintim ce a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia televiziunilor din trustul Intact:

„Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”.

1 comentariu la “Pacea anunţată de Iohannis prinde contur: ANAF lasă garda jos şi negociază cu Antenele

  1. Nu cu asta trebuia inceput? Daca antenele refuzau orice propunere, atunci, da sa li se ceara evacuarea. Dar de ce atata scandal? Cui foloseste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *