Skip to content
Politică

Pacienți condamnați la moarte! Apel disperat al unui medic de la Spitalul Colentina

maramedia.ro

Situaţie disperată la Spitalul Colentina!

Neurochirurgul Ionuţ Gobej a postat pe Facebook un mesaj în care susţine că nu poate opera doi pacienţi, a căror intervenţie chirurgicală ar dura 12 ore. Şi asta din cauză că după ora 15 nu există personal la terapie intensivă.

" "

De la începutul anului, noul manager a redus personalul ATI, iar orele suplimentare nu au mai fost plătite, spune neurochirurgul Ionuţ Gobej, prezintă realitatea.net.

Dragi pacienti, prieteni si oameni de bine, autoritati ale statului, va vorbesc din calitatea mea de neurochirurg la Spitalul Clinic Colentina, cerandu-va ajutor, fiecare asa cum va pricepeti sa il oferiti.

Incepand din ianuarie 2017, personalul ATI a fost redus numeric de catre noul manager, iar orele suplimentare nu au mai fost platite (personalul era deja subnormat, ceea ce constituia o situatie extraordinara, care legal ar fi permis acordarea acestor plati, desi exista o ordonanta care spune ca personalul corect normat nu are dreptul la plata orelor suplimentare). A facut asta in conditiile in care resursa umana este total insuficienta in spitalele publice si toti medicii nostri fac un efort extraordinar pentru a convinge oameni sa se alature echipelor din care facem parte. Aceste actiuni ale doamnei manager au dus la imposibilitatea realizarii de interventii neurochirurgicale dupa ora 15.„, a scris medicul pe pagina personală de Facebook.

Medicul a redactat şi o scrisoare, pe care a făcut-o publică, prin care a anunţat conducerea spitalului Colentina de această situaţie gravă de la secţia de neurochirurgie.

cerere_03497600

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *