Skip to content
Sănătate Societate

Pacienţi morţi, abandonaţi pe scările interioare ale Spitalului Universitar din Capitală. Reacția unității medicale

facebook emanuel ungureanu

Se întâmplă în România, la unul dintre cele mai importante spitale din Capitală. Oameni morţi ambalaţi în saci de plastic sunt abandonaţi ore în sir pe scările interioare ale unităţii medicale. Imaginile demne de un film de groază au fost surprinse chiar la Spitalul Universitar din București, informează B1 TV. După ce imaginile au devenit virale, ministrul Sănătăţii a anunţat că a trimis o echipă de inspectori sanitari pentru a verifica situația la fața locului.

Pacienţi morţi, abandonaţi pe scările interioare ale Spitalului Universitar din Capitală. Reacția unității medicale

Imaginile surprinse la Spitalul Universitar din Capitală par desprinse dintr un film de groază. În fotografii se poate observa cum pe unul dintre holurile spitalului stă abandonat trupul unui pacient decedat. Mai mult, lângă zac zeci de pungi din plastic cu gunoi. Asta deşi, prin locul respectiv, trec sute de pacienţi sau vizitatori.O persoană a fotografiat totul, iar imaginile au provocat o adevărată revoltă. La scurt timp a apărut şi reacţia autorităţilor, scrie b1.ro.

La solicitarea ministrului Sănătății, Victor Costache, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar pentru a verifica situația la fața locului, respectarea legislației și a procedurilor în caz de deces. Echipa de control va întocmi un raport si va lua măsurile ce se impun.

De asemenea, reprezentanţii spitalului au făcut o serie de precizări.

„Conform legislaţiei în vigoare, după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă de către brancardierii secţiei unde a decedat bolnavul, însoţit de asistentul medical. În acest sens, persoana decedată a fost scoasă din sectie pentru a fi transportată la Anatomie Patologică.

Secţia în care a decedat pacientul este situată la etajul 10 al spitalului, aşa că până la sosirea liftului pentru a fi transportat la Anatomie Patologică, „persoana decedată a fost pusă în acea zonă, o zonă de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spaţiul unde circulau bolnavii şi aparţinătorii”, explică reprezentanţii instituţiei.

Aceştia menţionează că încă de pe 10 ianuarie 2020, data la care le-au fost semnalate aceste imagini, conducerea spitalului a demarat o anchetă administrativă. S-au dat note explicative, iar persoanele responsabile vor fi cercetate in comisia de disciplina, urmând a fi sanctionate conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *