Pacienții ies la protest în fața Ministerului Sănătății. Se cere demisia lui Alexandru Rafila

Sursa foto: Alexandru Rafila

Un protest al pacienților este programat, joi după-amiază, începând cu ora 15:00, în fața Ministerului Sănătății. Protestul „Sănătatea nu are culoare politică” a fost inițiat de Mihăiță Bariz, pacient cu fibroză chistică și activist pentru drepturile bolnavilor cronici. Mihăiță Bariz a anunțat că acest protest va fi organizat săptămânal, în fiecare joi după-amiază, „până când Alexandru Rafila va fi destituit din funcția de ministru al Sănătății”.

„Acest protest va continua fără întrerupere in fiecare zi de joi a saptamanii, intre orele 15:00-17:00, până când ministrul Alexandru Rafila, va fi destituit din funcția de ministru al sănătății”, arată organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului de joi.

Mihăiță Bariz, inițiatorul protestului, a publicat pe pagina de Facebook a evenimentului și o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis și premierului Marcel Ciolacu, în care cere ca Alexandru Rafila să nu mai fie ministrul Sănătății.

Rafila este cel mai longeviv ministrul al Sănătății din România din ultimii 35 de ani. După un prim mandat de 3 ani și o lună, a fost menținut în funcția de ministru al Sănătății și în Guvernul Ciolacu II, instalat în luna decembrie.

Scrisoarea deschisă a lui Mihăiță Bariz, pacient cu fibroză chistică și activist pentru drepturile pacienților:

„Stimate Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Stimate actual și viitor Prim-ministru Marcel Ciolacu,

Mă adresez dumneavoastră în calitate de cetățean român, pacient cronic diagnosticat cu fibroză chistică și avocat al pacienților care suferă de fibroză chistică. Scriu această scrisoare deschisă cu profundă îngrijorare față de situația critică în care se află sistemul de sănătate din România și cu nemulțumirea justificată privind modul în care Ministerul Sănătăţii – România este gestionat sub conducerea domnului Alexandru Rafila.

În ciuda promisiunilor repetate de reformă și îmbunătățire, realitatea din spitalele și unitățile medicale din România demonstrează o criză profundă: lipsă de medicamente esențiale, infrastructură precară, echipamente insuficiente și personal medical epuizat. Pacienții cronici, în special cei cu afecțiuni rare, continuă să fie neglijați, iar accesul la tratamente salvatoare rămâne o provocare majoră.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: