Skip to content
Coronavirus

Pacientul cu coronavirus internat la Spitalul „Victor Babeş” care şi-a dat masca jos şi a tuşit către cadrele medicale, urmărit penal

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Pacientul cu coronavirus care este internat la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală şi care şi-a dat masca jos şi a tuşit către cadrele medicale este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 12 Poliţie Bucureşti s-au sesizat din oficiu după ce, în 17 martie, în mass-media au apărut mai multe articole cu privire la faptul că un pacient internat la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, purtător al noului coronavirus şi afectat de boala cauzată de acesta (Covid-19), şi-ar fi dat în mod intenţionat masca de protecţie jos şi ar fi tuşit în mod repetat către medicii care îi acordau îngrijiri. În urma acestor acţiuni, medicii aflaţi în preajma pacientului ar fi putut fi la rândul lor infectaţi.

" "

Poliţiştii din cadrul Secţiei 12 Poliţie Bucureşti au început urmărirea penală pentru zădărnicire a combaterii bolilor.

Dosarul penal a fost înregistrat sub nr. 3268/P/2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti.

În cauză cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 12 Poliţie Bucureşti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti.

Un pacient cu Covid-19, internat la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, a refuzat să poate mască pentru a proteja cadrele medicale, tuşind către acestea şi spunându-le că este obligaţia lor să îl îngrijească. După ce conducerea spitalului l-a anunţat că va depune reclamaţie şi va face public comportamentul lui, pacientul a început să se conformeze regulilor, spunea managerul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti, Emilian Ioan Imbri.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *