Skip to content
Politică

PACT l-a prins cu minciuna pe Dragnea: NU se poate pătrunde pe Insula Belina

oradestiri.ro

Patforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) l-a prins cu minciuna pe președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, în legătură cu accesibilitatea Insulei Belina.

Într-un comunicat trimis joi PSnews.ro, formațiunea politică a lui Sebastian Burduja relatează cum a încercat să organizeze un concurs de pescuit pe insula dunăreană, dar s-a lovit de refuzul atât al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, cât și al companiei Tel Drum.

Iată explicațiile celor de la PACT (care opinează că „peştii cei mari trebuie prinşi, atât pe baltă, cât şi în justiţie”):

„În urmă cu două săptămâni, PACT a anunţat că doreşte să se implice în valorificarea potenţialului turistic al insulei Belina, identificat de Guvernul PSD şi Consiliul Judeţean Teleorman şi a iniţiat astfel demersurile pentru ca pe 15 octombrie, între orele 10 şi 17, să organizeze acolo concursul “Prinde peştele cel mare”.

În acest sens, PACT s-a adresat la Consiliul Judeţean Teleorman pentru a obţine un răspuns privitor la posibilitatea de a organiza concursul pe Insula Belina.

Poziţia oficială a Consiliului Judeţean Teleorman (vezi Anexa 1) contravine declaraţiilor domnului Liviu Dragnea, care a susţinut că pe Insula Belina accesul este liber pentru toţi cetăţenii care doresc să se bucure de această resursă naturală (afirmaţie făcută inclusiv în cadrul unei emisiuni de televiziune la postul Antena 3).

Ulterior, PACT s-a adresat companiei SC TEL DRUM SA, care ne-a transmis că nu ne poate pune la dispoziţie balta Belina pentru concursul de pescuit sportiv (vezi Anexa 2).

Aşadar, transferul dinspre domeniul public spre domeniul public, aşa cum invoca domnul Dragnea, înseamnă de fapt un transfer dinspre public spre privat.  

PACT va continua eforturile de organizare a concursului de pescuit “Prindem Peştele cel Mare”. Preicizăm că vom face tot posibilul ca acest concurs să se desfăşoare, chiar dacă, în final, va trebui să pescuim la copcă.

Dezideratul PACT este că Peştii cei mari trebuie prinşi, atât pe baltă, cât şi în justiţie”.

 

1 comentariu la “PACT l-a prins cu minciuna pe Dragnea: NU se poate pătrunde pe Insula Belina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *