Skip to content
Politică

PACT se alătură diasporei: Vom participa ca o echipă la protest! EXCLUSIV

facebook.com

Vineri, în data de 10 august, va avea loc protestul diasporei împotriva actualei coaliții de guvernare, PSD-ALDE.

În acest context, redacția PSnews.ro a contactat platforma civică PACT pentru România pentru a afla viziunea lor legată de manifestația diasporei.

Referitor la motivul pentru care lumea va ieși mâine la protest, PACT menționează că există o diversitate de motive pentru care cei din diaspora vor manifesta, dar „există un numitor comun în ceea ce priveşte cauzele revoltei românilor de peste graniţe, şi anume asaltul PSD+ALDE la adresa independenţei justiţiei, şi, în consecinţă, la adresa democraţiei româneşti”.

„Din punctul nostru de vedere, scopul protestului de pe 10 august este acela de a oferi o platformă prin care vocile milioanelor de români alungaţi din ţară să se facă auzite. Nu credem că mesajul românilor din diaspora trebuie să fie uniformizat, întrucât fiecare individ sau comunitate are problemele sale specifice. Cu toate acestea, este clar că există un numitor comun în ceea ce priveşte cauzele revoltei românilor de peste graniţe, şi anume asaltul PSD+ALDE la adresa independenţei justiţiei, şi, în consecinţă, la adresa democraţiei româneşti, a transmis PACT pentru România.

Speranța PACT cu privire la protestul de vineri este să se tragă un semnal de alarmă pentru PSD-ALDE: „românii din întreaga lume nu mai acceptă să fie conduşi de infractori şi reprezentaţi de analfabeţi”.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla, dar sperăm ca amploarea protestului de mâine să funcţioneze ca un avertisment la adresa coaliţiei PSD-ALDE: românii din întreaga lume nu mai acceptă să fie conduşi de infractori şi reprezentaţi de analfabeţi. Protestul din 10 august poate reprezenta scânteia pentru a reaprinde speranţa naţiunii noastre. De multe ori în istorie, această scânteie a venit de la românii din diaspora, întorși acasă (momentul 1848) sau spre casă (momentul 2014 – alegerile prezidenţiale)”, a precizat platforma civică.

Cei de la PACT au fost chestionați de redacția PSnews inclusiv legat de riscul apariției violențelor la mitingul de pe 10 august, iar platforma civică a atenționat că este „o manipulare cinică, menită a discredita un demers civic legitim”.

„Nu credem că există acest risc. Protestul trebuie să rămână paşnic şi civilizat şi sperăm că nu vor exista provocări pentru a fi deturnat. Cu toate aceste, constatăm cu dezamăgire că anumite posturi de televiziune promovează personaje cel puţin suspecte, autoproclamate drept organizatori ai protestului, care susţin folosirea violenţei, tocmai pentru a provoca teamă în rândul cetăţenilor, descurajând astfel participarea. Este o manipulare cinică, menită a discredita un demers civic legitim, se arată în răspunsul primit de la PACT.

În încheiere, PACT pentru România anunță că va avea o serie de solicitări la protestul diasporei: demisia imediată a Guvernului și alegeri anticipate, diaspora contează: reprezentarea proporțională a diasporei în Parlament, oamenii au decis – 300 parlamentari, democrație participativă: Guvernul poate fi demis prin vot popular și referendum pentru justiție”.

Oamenii liberi care doresc să protesteze nu au nevoie de organizatori, ci de cât mai mulţi facilitatori și promotori; scopul acestui eveniment este să facă auzită vocea milioanelor de români „exilați” din propria lor ţară. Protestul nu este al unei organizaţii politice sau civice, ci al oamenilor liberi din diaspora şi din ţară. PACT pentru România va rămâne un facilitator al protestului și atât. Ne punem la dispoziţie în continuare toate resursele necesare pentru a promova acest eveniment şi pentru a încuraja participarea românilor din întreaga lume la protest. Vom participa ca o echipă la protest şi vom avea propria listă de revendicări: demisia imediată a Guvernului și alegeri anticipate, diaspora contează: reprezentarea proporțională a diasporei în Parlament, oamenii au decis – 300 parlamentari, democrație participativă: Guvernul poate fi demis prin vot popular și referendum pentru justiție, a conchis PACT pentru România pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *