Skip to content
Politică

Pagube de șase milioane de lei la o stațiune de cercetare din Arad

www.radiocraiova.ro

Furtuna care a produs pagube în judeţul Arad, vineri seară, a provocat distrugeri şi la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor, deţinută de stat, conducerea susţinând că pierderile sunt de cel puţin şase milioane de lei, staţiunea fiind lovită de o tornadă, care a avariat mai multe cădiri şi a distrus culturile de pe sute de hectare de terenuri., relatează news.ro

Staţiunea are 740 de bovine şi se află la marginea municipiului Arad, lângă Pădurea Ceala, unde zeci de copaci au fost rupţi de vijelie, dar şi peste 20 de stâlpli de electricitate, stațiunea rămânând fără energie elctrică.

”Am fost în mijlocul unei tornade, care a smuls efectiv acoperişurile unor grajduri şi le-a aruncat la o distanţă de 500 de metri în câmp. Pagubele sunt foarte mari, avem multe clădiri afectate grav, utilaje agricole avariate, stocuri de cereale compromise din cauză că depozitul a rămas fără acoperiş, iar ploaia l-a inundat. Este o situaţia nemaîntâlnită în această zonă”, a spus Săplăcan.

 

Alimentarea cu energie electrică a staţiunii a fost reluată în jurul orei 01,00, când a fost posibilă mulgerea vacilor, sistemul fiind unul automatizat.

”Dacă nu venea curentul, eram în situaţia de a sacrifica o sută de vaci a doua zi, pentru că nu puteau fi mulse. Noi avem alimentare din două surse, o linie dinspre Pecica şi una dinspre Fântânele, astfel că până aucm nu ne-am pus problema achiziţiei unui generator de electricitate, mai ales că nu avem fonduri. Această achiziţie va deveni prioritară, pentru că am văzut că nu ne putem pune cu natura, care a rupt stâlpii de la ambele surse de alimentare cu energie”, a spus Săplăcan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *