Brutarii vor scoate pe piaţă după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, printre care „franzela Bucureşti”, care conţin, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi.
„Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori”, a declarat pentru Mediafax Aurel Popescu de la Rompan.
Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.
”Omul negru” de la Fisc. Generalul SIE din Securitatea lui Ceaușescu care a umilit PNL
Raluca Turcan: Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate. Vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20 la sută
Cine sunt secretarii de stat trimiși de USRPLUS în Guvern: legături cu PSD, interviuri pentru Sputnik, experiență zero
Ivermectina, otravă sau medicament minune? Nelu Tătaru: Studiile nu ne-au arătat că ar avea un beneficiu
Bugetul pe 2021. Guvernul are 3 variante pentru a menține deficitul sub 7%. Analistul Petrișor Peiu: Presiunea asupra României este foarte mare
Aurel Popescu afirmă că reţetele vechi nu mai erau aplicate de multă vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înlocuit cu apa, sau untul cu margarina.
„Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr”, a afirmat oficialul patronatului.
Piaţa de morărit şi panificaţie este de aproximativ 1 miliard de euro anual.