Skip to content
Societate

Paisprezece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi în remorca unui TIR, prinşi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II

ziarulclujean.ro

Paisprezece cetăţeni străini – trei turci şi 11 irakieni – între care trei copii, care încercau să iasă ilegal din România, au fost prinşi, joi, de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad. Migranţii erau ascunşi în remorca unui TIR care transporta roţi metalice pentru o firmă din Germania, relateaza news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat, joi, în jurul orei 4.00, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc O.N., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui automarfar, format din cap tractor marca Daf, înmatriculat în Bulgaria, şi semiremorca marca Krone, înmatriculată în Germania. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, roţi metalice de mari dimensiuni, pentru o societate din Germania.

În urma controlului făcut de poliţiştii de frontieră, în interiorul remorcii au fost găsite ascunse, în spatele roţilor metalice, 14 persoane, dintre care nouă bărbaţi, două femei şi trei copii. Aceştia au fost duşi la sediul instituţiei pentru cercetări şi s-a stabilit că grupul era format din trei cetăţeni turci şi unsprezece cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, iar copiii între 4 şi 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *