Skip to content
Politică

Palada mărturiseşte de ce este acid cu presa: Eu fiind pe persoană fizică…

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului, sociologul Mirel Palada, mărturiseşte de ce este acid cu presa: „Eu fiind pe persoană fizică…”

Prezent în studioul B1 TV, într-un interviu difuzat sâmbătă seară, șeful Direcției pentru Strategii Guvernamentale a explicat de ce de-a lungul timpului a avut o relație controversată cu mass media.

“Pe de o parte, pentru că îmi vine destul de greu să fiu ipocrit spre deosebire de multe persoane din zona publică, îmi vine greață”, a răspuns Palada.

Întrebat dacă i se face greață de presă, Palada a spus că îi vine greață să fie altul decât cel care este.

“Și atunci, eu fiind «pe persoană fizică», cum ar zice un ilustru înaintaș al politicii românești, o persoană destul de, nu neapărat atipică, dar informală (Marian Vanghelie – n.r.), atunci când am intrat în viața publică, mi-a venit destul de greu să fiu altfel decât cum sunt”, a spus Palada, precizând că au fost și momente în care a avut o relație cât se poate de funcțională cu presa și sunt atât persoane cât și instituții de presă pe care le apreciează „în mod deosebit”.

„Instituțiile de presă pe care le apreciez sunt cele care spun adevărul chiar și atunci când nu le convine”, a punctat Mirel Palada.

Despre faptul că a fost apropiat de trustul de presă al lui Dan Voiculescu, consilierul premierului a spus că el consideră că acea zonă de presă spune adevărul, cel puțin despre Guvern.

Întrebat dacă restul instituțiilor de presă mint, Palada a răspuns: “Eu, fiind consilier de stat și o perioadă de timp purtător de cuvânt al Guvernului, la vremea respectivă, caracterizată printr-o patimă intensă pentru că era și campania electorală, erau destul de multe voci în media care scoteau în evidență, decupau, pentru că așa este priceperea editorială a fiecărei instituții de presă, preponderent lucrurile neplăcute despre Guvern, ignorându-le pe cele plăcute, dar și mai mult scoțând în evidență unele lucruri pe care noi la vremea respectivă consideram că nu sunt adevărate”, a arătat Palada.

El a dat exemplu dezbaterea care există și acum între instituțiile publice și presă cu privire la situația economică a României.

„Felul în care anumite instituții de presă scot în evidență catastrofa zilnică, în fiecare zi este catastrofă economică. Suntem pe marginea prăpastiei și în fiecare zi cădem. Acesta a fost un subiect pe care l-am dezbătut intens cu colegii dumneavoastră din presă, scoțând în evidență faptul că dânșii nu spun lucrurile corecte despre economia României pentru că nu le conveneau”, a continuat Palada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *