Skip to content
Puterea Știrilor Video

Paleologu dansează electoral ca în Titanic Vals: Un candidat trebuie să spună și lucruri neplăcute, iar dacă lumea nu mă votează, asta e!

Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, a avut un discurs dur în cadrul emisiunii ”Puterea Știrilor”, fiind vizibil marcat de moartea recentă a unui colaborator apropiat, Alexandru Urzicana.

Paleologu a acuzat în mod direct statul român de moartea prietenului său, dar și discriminarea și ipocrizia din societatea românească.

”Cred că un președinte (al României – n.r.) trebuie să vorbească despre lucrurile acestea și să fie o voce a adevărului pe de-o parte, dar și o voce a empatiei. Trebuie să schimbăm ceea ce nu merge în mentalitatea românească.

Și nu cred că un candidat la președinție trebuie să spună numai lucruri plăcute. Nu, trebuie să spună și lucruri neplăcute, și dacă nu mă votează lumea, asta e, asta-i viața, înseamnă că mentalitățile nu sunt pregătite.

Avem o mare problemă cu discriminarea și cu prejudecățile astea primitive față de oameni care, de fapt, sunt niște victime”, a spus prezidențiabilul PMP la ”Puterea Știrilor”.

”Statul român l-a ucis pe Alexandru”

Alexandru Urzicana, colaborator la Casa Paleologu, a murit la doar 34 de ani, în urma unei transfuzii cu sânge contaminat cu HIV.

”Sunt furios pentru că acest om este victima statului român. Statul român l-a ucis pe Alexandru. Este absolut revoltător cum statul român distruge vieți, calcă destine și omoară tineri. Acest om s-a născut cu o boală care poate fi tratată, hemofilie. Doar că foarte devreme a fost infectat cu HIV, sânge contaminat, adus din Franța. (…)

Aici nu vorbim doar despre statul român, vorbim despre mentalități primitive, discriminare, lipsă de empatie, solidaritate, carența sistemului sanitar, carența justiției în țara asta”, a declarat Theodor Paleologu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *