Skip to content
Politică

Paleologu: „Mi se pare absolut ruşinos pentru ţara asta să aibă de ales între Iohannis şi Dăncilă”

Inquam Photos / George Călin

Candidatul PMP la prezidenţiale, Theodor Paleologu, susține că intrarea lui Klaus Iohannis şi a Vioricăi Dăncilă în turul doi al alegerilor ar însemna „un faliment moral al întregii naţiuni”, potrivit b1.ro.

„Mi se pare ruşinos, absolut ruşinos pentru ţara asta să aibă, Doamne fereşte!, de ales între Iohannis şi Dăncilă. Mi se pare că este simbolul unui faliment moral al întregii naţiuni. În 2014 am votat Iohannis, ca să nu fie un plagiator preşedinte. (…) Acuma, să votăm din nou Iohannis, ca să nu fie preşedinte creatura lui Dragnea? Ar fi absolut ruşinos, cu atât mai mult cu cât bilanţul domnului Iohannis este extrem de sărac. România lucrului bine făcut s-a dovedit una dintre cele mai mari gogoriţe electorale spuse vreodată. N-a făcut nimic, da’ bine!”, a declarat Theodor Paleologu.

În opinia sa, cu Iohannis şi Dăncilă drept candidaţi, „suntem în lumea celor care nu cuvântă”: „Avem preşedinte care nu învaţă nimic, care a fost profesor, dar nu vorbeşte decât după fiţuici, nimic din capul lui, doar discursuri scrise de alţii, plicticoase. Avem, de asemenea, un prim-ministru candidat la Preşedinţie care nu e prea cuvântătoare nici dânsa. Eu cred că dacă citim cu atenţie Constituţia, vedem că în conformitate cu fişa postului, preşedintele trebuie să fie un animal cuvântător. Or noi suntem acum, cu cei doi, în lumea celor care nu cuvântă, sau nu cuvântă autonom. Nu cuvântă decât după fiţuici, după texte scrise de alţii”.

Candidatul PMP la prezidenţiale a mai spus că Dăncilă, Iohannis și Dan Barna sunt „gropari ai democrației” pentru că evită dezbaterile electorale cu cei contracandidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *