Skip to content
Politică

Paleologu susţine că dezbaterea electorală este bruiată de criza guvernamentală, situaţie de care profită Iohannis şi Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, consideră că dezbaterea electorală este bruiată de criza guvernamentală care, în opinia sa, îi exonerează pe Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă ”de a da seamă de ce au făcut”, potrivit agerpres.

„Toată lumea vorbeşte despre criza guvernamentală, când de fapt ar trebui să vorbească de alegerile prezidenţiale. De fapt, dezbaterea pentru următorii cinci ani este bruiată de criza guvernamentală. Toată lumea se întreabă dacă Orban o să obţină votul în Parlament, cine intră, cine iese de la guvernare, lucruri de genul ăsta. Tot felul de şmecherii parlamentare, în timp ce noi ar trebui să vorbim despre proiectele candidaţilor la preşedinţie. (…) Această criză vulcanică, eruptivă, practic îi exonerează pe cei doi actori, şi anume pe Klaus Iohannis şi pe Viorica Dăncilă, de datoria de a da seamă de ce au făcut. Pentru că în felul ăsta nimeni nu mai întreabă care-i bilanţul preşedintelui Iohannis, care-i bilanţul doamnei Dăncilă. Se vorbeşte doar de guvernul Orban şi cine-l susţine, cine intră, cine nu intră, lucruri de genul ăsta”, a declarat Theodor Paleologu marţi, la Realitatea TV.

În opinia sa, această criză este favorizată de actuala Constituţie, fiind nevoie de o reformă radicală a legii fundamentale.

Problema reală este în Constituţie. Dezbaterea asta atât de importantă e bruiată de o criză care este înscrisă în Constituţie. De aia aveam nevoie de o reformă radicală a Constituţiei”, a opinat Paleologu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *