Skip to content
Politică

Paleologu: Ți se umple inima de bucurie, când vezi că Dăncilă e atît de apreciată în SUA!

Inquam Photos / George Călin

Candidatul PMP la preşedinţie, Theodor Paleologu, ironizează vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA şi întâlnirea acesteia cu primarul oraşului Jersey, spunând că ţi se umple inima de bucurie văzând cât de apreciat este în SUA prim-ministrul României.

”Cum să nu ţi se umple inima de bucurie, cînd vezi că primul ministru al României e atît de activ şi de apreciat în Statele Unite? E genială ideea de a discuta cu primarii de oraşe mici: doamna Dăncilă lucrează la bază, la firul ierbii”, scrie Paleologu pe Facebook.

El afirmă că Viorica Dăncilă l-a înţeles perfect pe Alexis de Tocqueville, care spunea că adevărata democraţie americană se găseşte în micile comunităţi.

E extraordinar pentru relaţiile româno-americane că Viorica Dăncilă va fi „aproape de fiecare american”. Aşa se cîştigă prietenia unei întregi naţiuni”, comentează Paleologu, făcând aluzie la sloganul electoral al lui Dăncilă, “Alături de fiecare român”.

Viorica Dăncilă, însoţită de mai mulţi miniştri, face o vizită în Statele Unite ale Americii. Porivit programului, luni, Dăncilă s-a întâlnit cu cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey, dar şi cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel şi cu conducerea Băncii Mondiale.

Marţi, Viorica Dăncilă are programată o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *