Skip to content
Politică

Palmă dură pentru Comisia parlamentară de anchetă de la un membru CSM. Cum rămâne cu imunitatea?

Facebook

Solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 pentru ministrul Toader de a sesiza Inspecția Judiciară în cazul procurorului Augustin Lazăr primește un răspuns dur din partea unui membru CSM.

Judecătorul Bogdan Mateescu se arată surprins de faptul că parlamentarii invocă un blocaj în rezolvarea unei probleme cu posibile implicații penale, când tocmai ei sunt cei care pun bețe în roate ani în șir actului de justiție prin invocarea imunității parlamentare.

„Subliniaza aceasta comisie  existenta unei situatii grave (in opinia ei), vorbeste despre un blocaj pentru ca parchetul nu i-ar fi trimis un dosar.Citind stirea, mi-am adus aminte de nenumaratele cereri respinse de camerele parlamentare referitoare la urmarirea penala a unor deputati si senatori.

Atunci s-a blocat in mod real de multe ori intreg procesul de (eventuala) tragere la raspundere penala a unor parlamentari. S-a impiedicat si incidenta unor masuri preventive. Mereu fara explicatii, doar prin vot”, remarcă magistratul într-o postare de pe Facebook.

Nimic nu împiedică anchetarea magistraților, concluzionează judecătorul Mateescu, amintind însă că, pentru o relație  cu adevărat onestă între cele două părți implicate în acest caz, va trebui să existe  o mai mare deschidere din partea membrilor Legislativului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *