Skip to content
Politică

Palmă grea pentru Băsescu: dezertare în masă către PSD

aghiuta.com

Fostul președinte al României Traian Băsescu a primit o palmă grea: miercuri a avut loc dezertare în masă dinspre Partidul Mișcarea Populară (PMP) către Partidul Social Democrat (PSD).

Toată conducerea centrală și majoritatea membrilor Organizației Tineretului PMP au trecut la PSD pe 2 mai 2018, de Ziua Națională a Tineretului, conform unui comunicat trimis din Kiseleff redacției PSnews.ro.

Potrivit fostului lider al tinerilor PMP, Gabriel Popa, alegerea acestui moment nu a fost întâmplătoare.

„Am vrut ca de ziua noastră națională, vocea noastră, a tinerilor, să se facă auzită. Am intrat și ne-am implicat în politică pentru ca interesele și drepturile tinerilor să fie promovate. Nu am reușit să facem foarte mult în acest sens în cadrul Partidului Mișcarea Populară. De aceea, în mod firesc ne-am îndreptat către PSD, partidul care până acum a luat cele mai multe decizii în favoarea tinerilor și în care noile generații au cele mai mari șanse de accede în funcțiile publice. Vrem ca vocea noastră să conteze iar argumentele noastre să fie auzite. Sperăm, credem și ne dorim să avem un viitor cât de bun se poate în țara noastră. Locul nostru este în partidul în care putem construi, în care putem realiza cu adevărat ceva pentru tineri”, a declarat Gabriel Popa, fostul președinte al OTPMP.

Alături de fostul lider al tineretului PMP au ales să vină la PSD majoritatea conducerii centrale, filialele și membri ai organizației de tineret a PMP din întreaga țară.

Mutarea a fost salutată de către președintele Organizației de Tineret a PSD, Gabriel Petrea.

„Apreciem gestul colegilor noștri și suntem bucuroși să aducem forțe proaspete în organizația noastră. Această inițiativă confirmă practic percepția că PSD este cu adevărat partidul care oferă cea mai bună platformă de exprimare și promovare a tinerilor. Nu sunt vorbe mari. Cei mai mulți tineri au fost pe listele PSD de la locale și de la parlamentare – atât ca număr, dar și ca pondere. De asemenea, în primul an de guvernare PSD vedem că pentru tineri s-au luat mai multe măsuri decât în toată perioada guvernării PNL-PDL, începând de la programele de ucenicie și internship, până la dublarea fondului de burse și transport gratuit pentru studenți, dar și RCA redus pentru tineri”, a afirmat Gabriel Petrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *