Skip to content
Politică

Palmă grea pentru Falcă, unul dintre principalii susținători ai lui Orban: alegeri ANULATE

specialarad.ro

Citiți mai jos despre o palmă primită de către Gheorghe Falcă, primarul Aradului și unul dintre principalii susținători ai lui Ludovic Orban pentru Congresul PNL de pe 17 iunie.

Alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PNL Arad, în urma cărora fostul PDL-ist Gheorghe Falcă a fost reales preşedinte, au fost anulate de către conducerea centrală a liberalilor, din motive de organizare. Filiala PNL Arad va ataca decizia şefilor de la Bucureşti, transmite Mediafax.

Hotărârea anulării alegerilor a fost luată de către Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL în urmă cu câteva zile, dar „organizaţia judeţeană a PNL Arad a aflat din presă rezultatul contestării alegerilor”, a declarat sâmbătă pentru agenția citată prim-vicepreşedintele PNL Arad Iustin Cionca.

„Organizaţia judeţeană a PNL Arad a aflat din presă rezultatul contestării alegerilor la nivel de municipiu şi judeţ de către un grup de cinci persoane din cadrul PNL Arad. Nu este o situaţie firească, aşa cum considerăm că nefirească este şi rezoluţia Curţii de Arbitraj care şterge cu buretele exerciţiul de voinţă a uneia dintre cele mai puternice organizaţii PNL din România. (…) Am sentimentul că suntem la mijloc într-o luptă politică la nivel de Capitală, în care se încearcă eliminarea din joc a uneia dintre cele mai puternice organizaţii din ţară”, a continuat Cionca.

Nemulţumirea celor care au contestat alegerile de la Arad a fost legată de modul în care s-au stabilit delegaţii, care, în opinia contestarilor, ar fi fost mai mulţi din municipiu, unde Gheorghe Falcă are majoritate, în vreme ce delegaţii din judeţ ar fi fost mai puţini. În plus, potrivit contestatarilor, la alegeri ar fi participat şi votat persoane care nu au plătit cotizaţia de partid.

Şi modul în care a fost votat finul de cununie al lui Traian Băsescu a fost contestat pentru că, având acordul celor care au participat la şedinţă, acesta a fost votat în mod deschis, fiind singurul candidat.

Printre contestatari se numără fostul ministru de Interne Traian Igaş (care nu a mai candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru că, în urma neînţelegerilor cu Gheorghe Falcă, nu s-a aflat pe loc eligibil), fostul consilier judeţean PNL şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Arad Caius Parpală, ex-senatorul PNL Ion Scheau, deputatul liberal Eusebiu Pistru, senatorul liberal Ioan Cristina şi primarul oraşului Ineu, Călin Ilie Abrudan.

Contestatarii au atacat alegerile atât pentru conducerea judeţeană, cât pentru cea de la municipiu.

În hotărârea Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL din data de 29 mai se constată că „procedura de organizare şi desfăşurarea alegerilor pentru Biroul Politic al Municipiului Arad şi pentru desemnarea conducerii Biroului Politic Judeţean Arad încalcă dispoziţiile (…) structurilor de conducere a PNL”, iar alte decizii „nu respectă statutul”, fiind emise de „un organism care nu avea atribuţii de reglementare”.

În replică, liderii PNL Arad au spus că alegerile s-au desfăşurat „cu respectarea statutului”.

Gheorghe Falcă nu a comentat situaţia.

Conducerea PNL Arad susţine că va contesta cu recurs hotărârea de la Bucureşti. Până la o decizie definitivă, Falcă rămâne preşedinte al PNL Arad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *