Skip to content
Politică

Paltin Sturdza contraatacă: PLÂNGERE PENALĂ contra procurorului DNA

bacau.net

Prințul Paltin Gheorghe Sturdza contraatacă: i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ procurorului DNA care l-a trimis în judecată în dosarul retrocedărilor (alături de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc), acuzându-l pe magistrat că a folosit stenograme falsificate.

Concret, Paltin Sturdza a formulat o plangere penala la PICCJ impotriva procurorului Iulian Nica, autorul rechizitoriului din dosarul „Retrocedarilor”, plecat intre timp de la DNA la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, scrie luni Lumeajustiției.ro.

Sturdza il acuza pe Iulian Nica de frauda informatiuca, inducerea in eroare a organelor judiciare, sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri si represiune nedreapta. Nica este acuzat ca ar fi ascuns o proba esentiala din dosar, care i-ar fi fost favorabila lui Paltin Sturdza. Este voba despre inregistrarea discutiei dintre Sturdza si Hrebenciuc, care a avut loc la restaurantul Vezuviu din Brasov.

Astfel, prințul Paltin Sturdza sustine ca, desi se afla in posesia inregistrarii, Iulian Nica nu ar fi mentionat-o in rechizitoriu, folosindu-se in schimb de intalnirea din restaurantul Vezuiviu pentru a formula acuzatia de cumparare de influenta. Mai mult: acelasi procuror DNA nu ar fi dezvaluit nici macar instantei existenta inregistrarii. Paltin Sturdza explica faptul ca proba ii era favorabila in aparare, acesta fiind si motivul pentru care ea ar fi fost dosita de Iulian Nica. Potrivit plangerii, in pofida legii, procurorul nu a dorit sa foloseasca inregistrarea ca proba in favoarea Printului Paltin Sturdza, intrucat respectiva inregistrare ar fi contrazis acuzatia de cumparare de influenta.

Iata un fragment din plangerea formulata de Printul Paltin Sturdza:

Subsemnatul STURDZA PALTIN GHEORGHE, in temeiul dispozitiilor art.289 din codul de procedura penala, formulez in calitate de persoana vatamata plangere penala impotriva numitului NICA IULIAN, procuror in cadrul DNA-Structura Centrala la data faptelor, actualmente procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, pentru savarsirea impotriva mea a urmatoarelor fapte:

frauda informatica-prevazuta si pedepsita de art. 249 din codul penal cu inchisoare de la 2 la sapte ani,

inducerea in eroare a organelor judiciare-prevazuta si pedepsita de art.268 alin. 2 din codul penal cu inchisoare de la unu la cinci ani,

sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri-prevazuta si pedepsita de art.275 din codul penal cu inchisoare de la sase luni la cinci ani,

represiune nedreapta– prevazuta si pedepsita de art.283 alin. 1 si 2 din codul penal cu inchisoarea de la trei la zece ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica”.

Găsiți AICI textul integral al plângerii penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *