Skip to content
Politică

Pambuccian, avertismente către Guvern: Nimeni nu a mai făcut așa ceva!

agerpres.ro

Varujan Pambuccian (liderul grupului parlamentar al minorităților naționale) a lansat miercuri două avertismente către viitorul guvern Sorin Grindeanu.

Deputatul (ales din partea Uniunii Armenilor din România) le-a cerut viitorilor guvernanți – cu câteva minute înainte ca plenul reunit să le acorde acestora votul de învestitură – să aibă grijă de două implicații nefavorabile ale reducerii fiscalității.

„Ideea reducerii taxelor și impozitelor mi-a sunat, ca libertarian, foarte bine. Eu însumi am făcut așa ceva în 2001”, a rememorat Pambuccian, precizând că nimeni nu mai făcuse așa ceva până în acel moment, iar „rezultatul a fost peste lucrurile pe care le estimam atunci”.

Cu toate acestea, Varujan Pambuccian a atras atenția că, de data aceasta, este vorba despre o diminuare a fiscalității la o scară mai mare, iar „aici există două pericole pe care sper că le-ați luat în calcul”.

Primul pericol este, în opinia deputatului, „momentul inițial, lunile imediat următoare, care trebuie provizionate cu foarte mare grijă”.

„Atunci urmează o scădere bruscă a veniturilor, după care sunt convins că vom asista la o creștere”, a punctat parlamentarul, subliniind că fenomenul s-a produs deja după măsura legislativă pe care a reușit să o treacă prin Parlament în anul 2001, vizând industria tehnologiei informației.

Celălalt aspect de care cabinetul Grindeanu ar trebui să țină seama este – în opinia deputatului Pambuccian – „ținerea sub control a inflației care va fi produsă de o asemenea măsură”.

„Dacă aveți mecanismele gândite pentru lucrurile acestea două, sunt sigur că măsura aceasta va avea succes și că ar fi prima dată când vom asista la implementarea la scară mai mare a unei politici libertariene într-o țară europeană, ceea ce – repet – pe mine, personal, mă încântă”, a încheiat Varujan Pambuccian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *