Skip to content
Politică

Pân-aici i-a fost! Nicușor Dan atacă în instanță manevrele lui Firea cu taximetria

romaniatv.net

Până aici i-a fost primarului PSD Gabriela Firea! Fostul președinte al USR Nicușor Dan atacă în instanță manevrele edilului general cu taximetria din București.

Deputatul Nicuşor Dan a depus miercuri la Tribunalul Bucureşti o plângere prealabilă, cerând suspendarea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de a interzice aplicaţiile de taximetrie, informează News.ro.

El spune că hotărârea privilegiază dispeceratele clasice, iar primăria ar trebui să modifice legea, pentru a fi luate măsuri împotriva taximetriştilor care nu au licenţă în Capitală. În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că este o dovadă de ipocrizie din partea lui Nicuşor Dan de a „plânge de grija taximetriştilor de la firmele cu aplicaţii” după ce fondatorul USR i-a abandonat pe bucureşteni, plecând din funcția de consilier general în postul de parlamentar – mai bine plătit.

Proiectul de hotărâre potrivit căruia în Bucureşti îşi vor putea desfăşura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizaţi care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei, a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în 19 decembrie 2017, cu 32 de voturi „pentru” şi 20 de voturi „împotrivă”, din partea consilierilor PNL şi USR, care s-au opus interzicerea sistemelor alternative de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *