Pan Zhanle, omul care a spulberat recordul mondial în proba de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice

Sursa foto: x

Pan Zhanle, 19 ani, a oferit declarații după finala de la 100 metri, una în care a luat aurul și a stabilit un nou record mondial. Chinezul a declarat că nu s-a putut odihni înaintea ultimei probe de la Paris, asta din cauza testelor doping, care s-au prelungit până la ora 02:30.

Chinezul a câștigat medalia de aur în „proba regină” de la Jocurile Olimpice, cea de 100 metri, doborând și recordul mondial (46,40 secunde). Australianul Kyle Chalmers l-a secondat pe acesta (47,48 secunde), în timp ce David Popovici, medaliat cu aur la proba de 200 metri, a cucerit „bronzul”.

Pan Zhanle: „Nu mă așteptam să bat recordul”

„Am simțit o presiune foarte mare înaintea cursei. Mulți dintre colegii mei de echipă nu au avut performanțele dorite și nu au câștigat medaliile la care visau. Nu mă așteptam să bat recordul. Este un rezultat perfect și un mare pas înainte atât pentru mine, cât și pentru echipa de înot a Chinei”, a spus Pan Zhanle, potrivit agenției Xinhua.

Acesta a explicat și de ce nu a reușit să se odihnească înaintea cursei, mărturisind că, în cursul zilei de ieri, starea sa de spirit nu a fost ideală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: