Skip to content
Puterea Știrilor Video

Până când se aplică izolarea la domiciliu pentru românii care vin din străinătate. Precizările ministrului Sănătății

inquam photos octav ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că la ședința pe care a avut-o marți la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, premierul și mai mulți miniștri, s-a pus în discuție reluarea zborurilor fără a mai fi nevoie de 14 zile de izolare la domiciliu.

„S-a discutat care pot fi țările din care ne întoarcem și în care nu suntem nevoiți să intrăm în izolare la domiciliu, să nu mai existe acele 14 zile”, a precizat ministrul.

Însă, Nelu Tătaru a explicat că încă nu s-a luat o decizie în această privință, iar criteriul pe baza căruia se va renunța la izolarea la domiciliu este numărul mic de îmbolnăviri la milionul de locuitori. Nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda.

„S-a discutat la întâlnirea pe care am avut-o marți, la Palatul Cotroceni, despre reluarea zborurilor. S-a discutat care pot fi țările din care ne întoarcem și în care nu suntem nevoiți să intrăm în izolare la domiciliu, să nu mai existe acele 14 zile. Conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) se face zilnic o evaluare a acestor țări pe mai mulți indicatori, de exemplu indicatorul cazurilor noi sau media cazurilor noi zilnice (…) Deocamdată suntem la faza de evaluare a acestor țări, avem discuții cu Ministerul Transporturilor din țările respective, cu tot ce înseamnă operatori aerieni, să putem relua aceste zboruri.

Noi, astăzi sau mâine vom avea un Comitet Național pentru Situații de Urgență, apoi o ședință de Guvern cu o hotărâre de Guvern care va trece prin Parlament, apoi vom putea anunța și măsurile pe care le luăm și eventualele relații pe care le avem cu statele partenere”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *