Pana cibernetică globală. Întârzieri mari pe Aerorportul Otopeni. Care sunt cursele anulate

Sursă foto: X

Update 14h15

Cursa Wizz 3059 spre Beauvais a fost anulată. Cursa Wizz Air 3125 către Abu Dhabi, înregistrează o întârziere estimată de o oră, Wizz Air către Bologna de 48 de minute, Wizz Air 3021 către Tenerife – o oră şi 10 minute, Wizz Air 3099 către Memmingen – 45 de minute, Wizz Air 3199 spre Bari – două ore şi 30 de minute, Wizz Air 3093 spre Dortmund şi Wizz Air 3089 spre Basel – o oră şi 55 de minute fiecare.

Compania aeriană a anunţat că sunt aşteptate potenţiale perturbări din cauza întreruperii continue a sistemului IT global al Microsoft şi sfătuieşte pasagerii să ajungă la aeroport cu cel puţin trei ore înainte de ora de plecare programată.


Unsprezece curse aeriene ce urmau să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti sunt afectate în prezent de pana informatică a sistemului Microsoft, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Una dintre ele a fost anulată.

O pană globală IT a creat mari probleme în multe țări în aeroporturi, firme mari, burse și servicii, în urma unor erori în sistemul de operare Microsoft. Defecțiunea masivă IT a lovit vineri, 19 iulie 2024 și aeroportul Otopeni, din țara noastră.

Problemele de soft care afectează sistemele Microsoft au creat probleme pe mai multe rute.

Potrivit Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), sunt 4 zboruri afectate. Este vorba de azborurile Wizz 3125 către Abu Dhabi (întârziere estimată o oră), Wizz Air către Bologna (întârziere 48 min), Wizz Air 3021 către Tenerife (întârziere o ora și 10 min estimată),Wizz Air 3099 către Memmingen (estimare întârziere 45 min), Wizz Air 3199 spre Bari (2,3ore estimare întârziere), Wizz Air 3093 spre Dortmund (1,55 ore estimare întârziere) și Wizz Air 3089 spre Basel (1,55 ore estimare întârziere).

Reacția Microsoft la pana generalizată de servicii

Microsoft semnalează vineri o pană de serviciu majoră a serviciilor Microsoft 365, care afectează întreprinderi şi utilizatori din întreaga lume.

”Achetăm cu privire la o problemă care afectează capacitatea utilizatorilor de a accede la diverse aplicaţii şi servicii Microsoft 365”, anunţă multinaţionala americană într-un comunicat publicat vineri dimineaţa.

Serviciile noastre sunt în curs de îmbunătăţire, în timp ce continuăm să luăm măsuri de atenuare”, anunţă întreprinderea pe X.

Aeroporturile din Sydney şi Berlin, companii aeriene ca Delta Airlines, American Airlines şi United au anunţat vineri o perturbare foarte puternică a serviciilor lor. De asemenea, în Statele Unite, numărul de urgenţă 911 nu era disponibil.  În Franţa, jurnalişti de la RTL, TF1 sau CNEWS au anunţat probleme tehnice majore care perturbă emisia.

Bursa din Marea Britanie afișează prețuri vechi

Bursa de Valori din Londra se numără printre afacerile care au fost afectate de întreruperea globală, a declarat corespondentul de afaceri al Sky News, Ian King.

O declarație postată devreme pe site-ul bursei a spus că o problemă tehnică a fost investigată cu publicarea anunțurilor RNS – Serviciul de știri de reglementare al bursei.

Statele Unite, India, Noua Zeelandă și Australia, lovite și ele

Utilizatorii subreddit-ului pentru firma de securitate cibernetică Crowdstrike au raportat probleme în India, Statele Unite și Noua Zeelandă, iar utilizatorii din Australia au început să raporteze probleme declarând că au fost blocați la stațiile lor de lucru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: