Până în 2050, unul din doi cetățeni UE ar putea să-și producă propria energie electrică

Energie electrică
Sursa foto: INQUAM / OCTAV GANEA

O nouă economie mondială este în plină formare: bateriile, vehiculele electrice și producția de energie din surse regenerabile stimulează un val de creștere fără precedent, se arată într-o analiză Euronews. Această revoluție tăcută este generată de recenta criză energetică, care a împins milioane de gospodării să caute soluții de independență energetică.

În acest context, comunitățile energetice cetățenești ar trebui recunoscute pentru multiplele beneficii, se mai arată în analiza Euronews. Potrivit acesteia, până în 2050, unul din doi cetățeni UE ar putea să-și producă propria energie electrică, acoperind 45% din cererea UE, arată Hotnews.ro

Preocupările din ce în ce mai mari cu privire la schimbările climatice, randamentele economice puternice și participarea democratică directă sunt doar câteva dintre numeroasele motive pentru care cetățenii UE apelează la comunitățile energetice.

Comunitățile energetice ar trebui să fie motorul reindustrializării UE – Euronews.

Comunitățile energetice pot mobiliza fonduri publice pentru a stimula economia locală, oferind de două până la opt ori mai multe beneficii decât proiectele private din surse regenerabile, se arată în analiza Euronews.

În același timp, cetățenii UE și comunitățile energetice pot accesa mai mult de 240 de miliarde euro pentru tranziția energetică, până în 2030.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: