Skip to content
Externe

Până la 90% dintre bolnavii de covid-19 internaţi la terapie intensivă în Regatul Unit nu au fost vaccinaţi cu un ”booster” anticovid, anunţă Boris Johnson

facebook

Până la 90% dintre bolnavii de covid-19 internaţi la terapie intensivă în Regatul Unit nu au fost vaccinaţi cu un ”booster” antcovid, anunţă miercuri premierul britanic Boris Johnson, care exclude din nou orice însăprire a restricţiilor înainte de Anul Nou, relatează AFP.

”Îmi pare rău să o spun, dar zdrobitoarea majoritate a oamenilor internaţi la terapie intensivă în spitalele noastre sunt cei care nu au fost vaccinaţi cu un «booster»”, a anunţat liderul conservator în marja unei vizite într-un centru de vaccinare.

”Am stat de vorbă cu medici care spun că până la 90% dintre persoanele de la terapie intensivă nu au fost vaccinate cu un «booster»”, subliniază el şi îndeamnă populaţia să se vaccineze cu un ”booster” anticovid.

”Dacă nu v-aţi vaccinat, prezentaţi în medie un risc de opt ori mai mare să ajungeţi la spital”, a subliniat Boris Johnson.

Regatul Unit – afectat de o răspândire fulgerătoare a variantei omicron a SARS-CoV-2 şi care a înregistrat marţi un număr-record de aproape 130.000 de contaminări în Anglia şi Ţara Galilor – a lansat o campanie masivă de vaccinare cu un ”booster” îmoptriva covid-19, în care s-a vaccinat deja aproape 57% din populaţia în vârstă de peste 12 ani.

Obiectivul acestei campanii este vaccinarea cu un ”booster” a întregii populaţii adulte până la sfârşitul lui 2021.

Boris Johnson, care se sprijină pe avansarea vaccinării, în pofida spitalizării în creştere, a exclus din nou, miercuri, o înăsprire a restricţiilor implementate în Anglia în vederea opririi răspândirii virusului, spre deosebire de Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – care au închis discotecile.

”Varianta omicron continuă să ridice probleme adevărate. Observăm o creştere a cazurilor în spitale, însă este clar că este mai puţin virulentă decât varianta delta şi putem continua să procedăm aşa cum facem” în prezent, a justificat liderul conservator.

El a îndemnat însă populaţia să sărbătorească Anul Nou ”cu prudenţă”.

În total 8.240 de bolnavi de covid-19 erau spitalizaţi la 22 decembrie în regat, dintre care 842 erau contectaţi la un ”ventilator”.

Autorităţile sanitare se tem că, în pofida unui risc mai slab, numărul cazurilor poate creşte atât de mult încât să antreneze o presiune de nesuportat asupra sistemului spitalicesc, cu atât mai mult cu cât un număr de tot mai mare al personalului din sănătate este plasat în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *