Skip to content
Politică

Panama Papers. Laura Vicol (avocatul Alinei Bica), opinie inedită: Nu cred în lucruri întâmplătoare! EXCLUSIV

Laura Vicol (avocatul fostului procuror-şef al DIICOT Alina Bica) are o opinie inedită în ceea ce priveşte recentul scandal Panama Papers, privind diverse off-shore-uri secrete ale unor nume sonore de pe mapamond.

Într-o declaraţie oferită, miercuri, pentru PSnews.ro, Laura Vicol a opinat că, „atâta vreme cât există oameni cu funcţii înalte care şi-au dat demisia (de exemplu, premierul Islandei, Sigmundur Davíð Gunnlaugsson – n.r.), nu cred că este doar o furtună într-un pahar cu apă şi sunt convinsă că vor ieşi la iveală foarte multe lucruri interesante”.

Întrebată cum se face că în aceste dezvăluiri apar şi numele unor persoane private (precum fotbalistul Lionel Messi) şi ce obligaţie ar avea acestea să îşi declare averea, avocatul a răspuns: „În opinia mea, acolo tot a fost făcut sub o confidenţialitate mai mult decât acerbă. Nicio scurgere de informaţii nu are loc întâmplător. Eu nu cred în lucruri întâmplătoare. Deci e clar că cineva a vrut să iasă la iveală anumite aspecte şi, evident, există întotdeauna şi victime colaterale, c-aşa e-n tenis”.

La insistenţele noastre (dacă are vreo bănuială legată de cine ar sta în spatele Panama Papers), Laura Vicol a replicat: „Nu. Este jocul mult prea mare, iar eu sunt un om mult prea mic – ca şi cantitate de informaţii – ca să pot să emit în eter păreri pe care nu le pot justifica. Şi, prin prisma profesiei pe care o au, eu nu-mi dau cu părerea. Este clar că ce s-a întâmplat acolo s-a dorit să se întâmple”.

Nu în ultimul rând, juristul a vorbit despre legalitatea off-shore-ului în sine.

„Conform practicii, până la un anumit moment dat, off-shore-ul era singura modalitate viabilă să-ţi ţii la adăpost banii de plata impozitelor din ţara în care te afli. În acest moment, ştiu că s-a clarificat această problemă şi toţi cei care au off-shore-uri trebuie să plătească impozite la rândul lor. Ştiu că a fost chiar un scandal imens în Cipru, acum doi-trei ani, când au existat foarte multe persoane care şi-au pierdut sume importante de bani băgate în off-shore-uri, iar cei pe care au fost făcute off-shore-urile (evident, intermediari) au spus tot ceea ştiau despre realii proprietari”, a încheiat Vicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *