Skip to content
Politică

Panama Papers revine. Birourile Deutsche Bank percheziționate într-un caz de spălare de bani

www.nytimes.com

Joi dimineața, birourile birourile sediului central al Deutsche Bank și alte cinci locații au fost percheziționate de 170 de polițiști, au dezvăluit procurorii din Frankfurt care se ocupă de caz. Perchezițiile au avut loc într-un caz de spălare de bani. Sunt sute de milioane de euro în joc.

Doi angajați ale căror nume nu au fost făcute publice, cu vârste de 50 și 46 de ani însă, dar și alte „persoane neidentificate în poziții de autoritate” sunt suspectați că nu au raportat posibile cazuri de spălare de bani pentru tranzacții în valoare de peste 300 milioane de euro, potrivit TheNewYorkTimes, conform Digi24.ro.

Banii s-ar fi „scurs” către organizații din Insulele Virgine Britanice înainte de primăvara lui 2016, apare într-o declarație de-a procurorilor.

Banca germană, într-o declarație de presă, a confirmat că polițiștii investighează mai multe sucursale din Germania ale băncii și au dezvăluit că ancheta este legată de Panama Papers (un scandal imens care a făcut puțină lumină în fenomenul global și mecanismele de spălare de bani).

Procurorii care se ocupă de anchetă au declarat că „Deutche Bank și-a ajutat clienții să găsească organizații offshore în paradisuri fiscale și au transferat banii fără să alerteze autoritățile că aceste cazuri sunt posibile acțiuni de spălare de bani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *