Skip to content
Societate

Pandemia, Campionatul European de Fotbal şi „Squid Game”, între cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2021

Listele Google ale celor mai populare căutări în România în 2021 arată că, deşi aspectele legate de pandemie au fost în centrul atenţiei pentru români, subiectele s-au schimbat faţă de anul trecut – de la informaţii despre coronavirus, restricţii şi pandemie în general, în 2021 căutările românilor pe Google au vizat vaccinurile, prevenţia şi reluarea activităţii considerate normale.

În topul celor mai populare căutări pe Google în România de anul acesta se află trei căutări legate de vaccinare – certificatul verde, loteria vaccinării şi programarea pentru vaccinare.

Lider în căutări este Campionatul European de Fotbal, programat pentru 2020 şi amânat pentru 2021, scrie news.ro.

Informaţii despre prevenţia Covid-19 au fost şi ele la mare căutare, alături de produsul care generează „buzz” la lansarea fiecărei noi iteraţii: iPhone.

„Squid Game”, serialul fenomen, aşa cum l-a numit presa, are şi el un loc în topul celor mai populare căutări, alături de un alt apariţie care luat lumea prin surprindere: jucătoarea de tenis Emma Răducanu, care a câştigat US Open la doar 18 ani şi are origini româneşti. Un interes ridicat în căutări a generat  actriţa şi vedeta de televiziune Alexandra Dinu, precum şi moartea cântăreţului de muzică populară Petrică Mâţu Stoian.

La capitolul emisiuni TV, show-ul „Chefi la cuţite” a fost pe primul loc al popularităţii în căutările românilor pe Google în 2021, urmat de „Survivor” şi „Asia Express”.

Alături de Alexandra Dinu şi Emma Răducanu, în topul oamenilor care au generat cel mai mare interes în căutări se numără şi tânărul înotător David Popovici, dar şi fotbalistul Christian Eriksen, danezul care a suferit un atac de cord în timpul  meciului cu Finlanda de la Euro 2020.

Educaţia este o temă care a generat interes crescut în căutări în 2021. Digitalizarea acestui domeniu şi nevoie de instrumente adaptate, inclusiv pentru predarea online, a determinat o creştere a căutărilor după astfel de soluţii. Google propune anul acesta un o listă cu cele mai populare în căutări instrumente digitale dedicate educaţiei, ce cuprinde soluţii precum Google Classroom, Adservio sau 24edu.

Lista de „Reţete” este deschisă de prăjitură cu o denumire surprinzătoare: „Să fac spume dacă ştiu”. Întrebarea „Când… ?” a românilor a vizat de multe ori şcolile, mai precis deschiderea lor.

Ca în fiecare an, românii s-au întrebat când este Black Friday, dar şi surprinzătorul: „Când se pune busuioc sub pernă?”.

Pandemia a afectat echilibrul psihic al multora, ceea ce se vede şi în căutările pe Google: românii au căutat să afle care sunt simptomele anxietăţii şi depresiei, dincolo de problemele de sănătate cauzate de Covid-19.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2021 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creştere puternică în 2021 faţă de 2020, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit şi susţinut pentru respectivul subiect.

Căutări populare

Euro 2020

Certificat verde

Loteria vaccinării

Petrică Mâţu Stoian

iPhone 13

Programare vaccinare

Squid Game

Alexandra Dinu

Prevenţie COVID

Emma Răducanu

Emisiuni TV

Chefi la cuţite

Survivor

Asia Express

Burlacul

Căsătoriţi pe nevăzute

Românii au talent

Vlad

Adela

Masked Singer

Mireasa

Filme şi seriale

Squid Game

Bridgerton

Ginny and Georgia

Hercai

Dune

After 3

Red notice

Venom 2

Eternals

Doctorul minune

Evenimente sportive

Euro 2020

Australian Open

România-Islanda

România-Germania

US Open

România-Armenia

Italia-Anglia

Roland-Garros

Anglia-Danemarca

Franţa-Elveţia

Oameni

Alexandra Dinu

Emma Răducanu

Christian Eriksen

David Popovici

Ana Maria Prodan

Alec Baldwin

Dan Petrescu

Alexander Zudor

Simona Hapciuc

Flavia Groşan

Educaţie

Google Classroom

Adservio

24edu

Edus

Wordwall

Şcoala365

Kinderpedia

Notis

Study stream

ASQ

Reţete

Să fac spume dacă ştiu

Varză murată

Banana bread

Gem de gutui

Lasagna

Salam de biscuiţi

Eclere

Spanac

Cremă de zahăr ars

Macarons

Când…?

Când începe şcoala

Când este Black Friday 2021

Când se termină anul şcolar 2021

Când se redeschid şcolile

Când se schimbă ora 2021

De când intră în vigoare noile restricţii

Când începe Survivor 2021

Când sunt Floriile 2021

Când se pune busuioc sub pernă

Când cade Paştele în 2021

Simptome

Simptome COVID

Simptome COVID delta

Simptome COVID pe zile

Miocardită simptome

Anxietate simptome

Pneumonie simptome

Gută simptome

Infecţie urinară simptome

Depresie simptome

Norovirus simptome

Căutările anului 2021 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii şi instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global şi regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi.

De asemenea, au fost utilizate instrumente interne care permit realizarea de analize complexe suplimentare. Mai mult, au fost eliminate spam-ul, căutările de navigare şi cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar şi pe domeniul local (google.ro) şi căutările mobile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *