Skip to content
Politică

Pandemia de coronavirus schimbă planurile PSD. Ce decizie s-a luat în privința Congresului

Pandemia de coronavirus schimbă planurile social-democraților în privința organizării Congresului. Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că cei de la vârful conducerii au anunțat ca s-a amânat pe termen nedeterminat Congresul PSD.

„Stimați colegi, Ținând cont de instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Congresul Extraordinar al PSD se amână, la o dată ulterioară stabilită în ședința Comitetului Executiv Național”, a transmis conducerea centrală PSD către liderii județeni și ceilalți membri CEX.

" "

Aceleași surse spun că sunt voci în PSD care susțin că există și varianta ca partidul să rămână cu actuala conducere interimară până anul viitor când va avea loc Congresul la termen.

Amintim că recent liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a spus recent că în actualele condiții epidemiologice este exclus să se mai țină Congres PSD în format clasic, cu deplasarea delegaților la București și că singura variantă de luat în calcul, dacă se mai face Congres în timpul coronavirusului, este un Congres PSD online.

„În principiu, categoric, nu va mai fi un congres unde ne strângem cu toții la București. Există opțiunea de video-congres. Nu este acest lucru prioritar, cel puțin din câte am văzut, nici pentru mine, nici pentru colegii mei. Nu avem problema cine va fi candidat la Congres, cine va fi preșdinte. PSD funcționează foarte bine. (…) În acest moment, congresul este pe data de 21, online, video-congres”, a anunțat, Marcel Ciolacu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *