Skip to content
Showbiz

Pandemia dezbină lumea artistică. Mihai Georgescu, de la Bere Gratis, scrisoare către o „Românie în pragul smintelii”

facebook/bere gratis

Solistul trupei Bere Gratis, Mihai Georgescu, se simte revoltat şi jignit de reacţiile oamenilor vizavi de pandemia de Covid-19.

El îi îndeamnă pe români să fie mai puţin înverşunaţi, amintind dreptul la liberă exprimare al tuturor.

În ultimele zile am văzut multe interviuri cu D. Bittman. Îl cunosc. E prietenul meu de 20 de ani. Bun/ rău, prost/ deştept, talentat/ netalentat, e totuşi o personalitate a muzicii româneşti. Eu am ascultat o părere, o supărare, o frustrare, o nevoie. Alţii au auzit o blasfemie, o lipsă de respect, un act de inconştienţă. Alţii au văzut o golănie, o teorie conspiraţionistă, o nebunie controlată de servicii. Alţii au considerat că e prostie, paranoia, lipsă de informare, ipocrizie. Aş vrea tare mult să fiu de acord cu toţi. Pacifist. Dar mă simt revoltat şi jignit. Oare nu e posibil să avem şi unii, şi alţii nişte sentimente pe care să le transformăm într-o liberă gândire şi exprimare sau e nevoie de permisie să deschidem gura despre ce, unde, cum şi când?

E prea multă sminteală, oamenilor!

Poate că ce au spus Dănuţ, Mitza, Gicu, Licu, Mirel Rădoi sau ţaţa Floarea nu e corect. Nu e bun. Nu ne place şi nu e folositor. Dar poate şi ei au un drept incontestabil, pentru care unii îşi plâng şi acum taţii, fiii, fiicele, nepoţii, bunicii. După 30 de ani. E prea multă sminteală, oamenilor. Şi mai avem un drept. Să votăm. Nimeni nu e apolitic. Doar pentru că votăm. Avem simpatii şi antipatii, legende şi idoli, oameni pe care nu-i mai suportăm să-i vedem sau auzi. Dar asta nu ne dă dreptul să le închidem gura. Asta nu ne dă dreptul să credem că suntem mai buni, mai frumoşi şi mai deştepţi. Asta nu ne dă dreptul să facem ceva împotriva cuiva„, a scris Georgescu pe pagina de facebook.

Eu susţin că poporul acesta a înţeles când au fost inundaţii, când au murit pe capete la COLECTIV, când au reconstruit Spitalul M. Curie, când au căzut betoane peste oameni în „77 etc, etc. Pentru şi peste toate am trecut cu iubire. Nu vreţi să rezolvăm tot aşa şi cu COVIDUL? La fel. Fără sminteală.

Căci fiecare dintre noi spune soţiei, soţului, mamei, tatălui, copiilor, bunicilor: Şi n-am iubit pe nimeni/ Aşa cum te-am iubit pe tine! P. S.:  Şi eu am stat în casă. Şi eu port mască. Şi eu am copilul la şcoală. Şi eu am tată vârstnic. Şi eu am rămas fără loc de muncă”, a mai scris Mihai Georgescu.

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a declarat că nu mai suportă să trăiască în „condiţiile degradante” care au venit odată cu creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus, despre care cântăreţul spune că „e scos din burtă” de către autorităţi. El s-a arătat revoltat faţă de măsurile restrictive impuse de autorităţi de când a fost declarată pandemia de coronavirus. Poziţia sa a afost aspru criticată de medici, dar şi de oameni din lumea artistică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *