Skip to content
Puterea Știrilor Video

Pandemia explodează în R. Moldova. Andrei Năstase, liderul Platformei DA: Este un mare eșec al Guvernului Chicu

Diez.md

Într-un interviu pentru Puterea Știrilor, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, învinovățește Guvernul Chicu pentru proasta gestionare a pandemiei de coronavirus din Republica Moldova.

„Darea în noiembrie 2019 a puterii către Dodon și Chicu ne demonstrează astăzi că a fost fatală pentru cetățenii din Republica Moldova. Dacă ar fi fost implementate propunerile doar ale Platformei DA, doar ale unei componente ale Blocului ACUM, care era la guvernare atunci, credeți-mă, astăzi cifrele ar fi fost cu totul altele, am fi fost și noi în rândul țărilor care ies din primul val al pandemiei și nu am fi fost abia doar pe trendul ăsta ascendent.

Este un mare eșec al acestei guvernări și regretul meu mare și îl voi exprima de fiecare dată când voi avea acest prilej, este că nu o guvernare responsabilă, nu o guvernare reformatoare, nu o guvernare pro-europeană a fost cea care să gestioneze acestă criză„, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, acesta spune că mai multă implicare din partea Guvernului ar fi condus Republica Moldova pe o cale mai bună: ” Eu zic că mai multe măsuri de prevenție la începutul pandemiei, mai multă dotare a spitalelor și a medicilor, mai multă responsabilitate din partea autorităților ar fi condus în final la o situație mai bună decât cea pe care o avem astăzi”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Platforma DA va insista pe demiterea Guvernului Ion Chicu, declarația aparținând chiar lui Andrei Năstase.

„Este evident pentru toată lumea că acest guvern nu face față responsabilităților sale. Acesta nu face față pandemiei de coronavirus, nivelul de trai scade, oamenii sunt nemulțumiți. Trebuie să demitem urgent Cabinetul de miniştri al lui Chicu și să creăm un nou guvern. Platforma DA insistă pe acest lucru, pentru că se gândește la țară și la oameni. Suntem gata să formăm guvernul, să ne asumăm toate riscurile. Nu mă gândesc la ratinguri și la alegeri prezidențiale, vreau să îmbunătățesc viața oamenilor deja de astăzi”, a spus Năstase.

Numele lui Andrei Năstase a apărut în spaţiul public din Republica Moldova în anul 2013, fiind unul dintre membrii constituenţi ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA) şi liderul acesteia. Mai târziu, Platforma s-a transformat în partid politic de centru-dreapta de opoziţie. Este cunoscut pentru organizarea şi desfăşurarea a mai multe proteste antiguvernamentale în perioada 2015-2018. Din noiembrie 2015 până în februarie 2016, a fost preşedinte al Grupului de iniţiativă pentru iniţierea referendumului republican de modificare a Constituţiei pentru alegerea şi demiterea preşedintelui direct, de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi a numărului de deputaţi.

În februarie 2019 a candidat la funcţia de deputat în Parlament în circumscripţia nr. 33 şi pe lista Blocului ACUM. Acesta a câştigat alegerile în circumscripţie şi a devenit unul dintre cei 26 de deputaţi care au acces în Parlament. Însă, la scurt timp, a renunţat la mandat în favoarea funcţiei de ministru de interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *