Skip to content
Coronavirus

Pandemia în cifre: cele mai lovite județe din România și locul în care coronavirusul a ucis cei mai mulți oameni

Inquam Photos / Alexandru Nicodim

România a intrat în săptămâna a cincea de la depistarea primul caz de coronavirus. De atunci și până în prezent au fost raportate peste 1.400 de îmbolnăviri. Dintre acestea, aproximativ 10% din cazuri au fost declarate vindecate.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt în București, urmat de județele Suceava, Vrancea și Hunedoara, relatează Digi 24. La polul opus se află Satu Mare, Botoșani și Gorj – cu câte 3 cazuri, urmate de Călărași, Olt, Prahova, Brăila, Vâlcea și Mehedinți cu câte 2 cazuri. În județele Alba, Sălaj și Giurgiu s-a raportat, până în acest moment, câte un caz.

Cea mai tânără persoană diagnosticată cu noul coronavirus nu are nici măcar un an, iar cea mai în vârstă persoană are 94 de ani. Vârsta medie a românilor bolnavi este 46 de ani. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu noul virus gripal sunt femei.

Acum o săptămână s-a înregistrat și primul deces la noi în țară. În prima zi s-au raportat 3 cazuri. Ieri a fost ziua cu cele mai multe decese raportate, urmată de ziua de miercuri, atunci când printre persoanele care au murit din cauza noului coronavirus s-a numărat și un bărbat din Timișoara, în vârstă de 49 de ani care nu a fost internat, deși s-a prezentat încă de săptămâna trecută la spital. I s-a pus diagnosticul de pneumonie acută și a fost trimis acasă, fără să i se facă test pentru depistarea Covid-19.

Cele mai multe victime ale noului coronavirus sunt din Suceava. Ele au murit în Spitalul Județean din Suceava, acolo unde Ministerul Sănătății a făcut o anchetă și a constatat o serie de nereguli.

Cele mai multe persoane care au murit din cauza virusului SARS-CoV-2 sunt bărbați, cu vârsta medie de 67 de ani. Cea mai tânără victimă are 43 de ani, iar cea mai în vârsta 81 de ani.

Conform datelor raportate de autorități, peste 70% din persoanele decedate aveau alte boli asociate. Diabetul și afecțiunie cardiace sunt cele mai frecvente.

Situația cazurilor pe județe:

București – 120 de cazuri

Suceava – 94 de cazuri

Vâlcea – 42 de cazuri

Satu Mare, Botoșani, Gorj – 3 cazuri

Călărași, Olt, Prahova, Brăila, Vâlcea, Mehedinți – 2 cazuri

Alba, Sălaj, Giugiu – 1 caz

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *