Skip to content
Societate

Pandemia schimbă călătoriile cu avionul: O călătorie de 5 ore a ajuns să dureze 21

facebook
" "

Restricțiile de călătorie, verificările de rutină din aeroporturi, noile măsuri impuse de guverne dar și timpii de așteptare între călătorii arată o imagine a călătoriilor aeriene mult diferită în era COVID-19 decât în cea anterioară, relatează CNN.

Will Ripley, corespondent internațional al CNN, trebuia să  călătorească de la Tokio la Hong Kong. Un zbor care, în mod normal, ar fi durat cinci ore, s-a transformat într-un adevărat exercițiu de răbdare.

" "
" "

După 19 ore în aeroport, Ripley încă aștepta rezultatul testului pentru coronavirus care să îi permită să își continue călătoria spre casă. Când a ajuns, într-un final, în Hong Kong, el a primit o brățară electronică care îi va monitoriza mișcarea timp de 14 zile. Autoritățile se vor asigura, astfel, că nu încalcă regimul obligatoriu de carantină prin care trebuie să treacă toți călătorii internaționali, indiferent dacă testul lor pentru COVID-19 a fost pozitiv sau negativ, scrie digi24.ro.

Toți pasagerii sunt testați în momentul în care coboară din avion, însă pentru că cursa sa a ajuns seara, rezultatul testelor nu a venit decât a doua zi dimineață. Pasagerii au fost trimiși către un hotel unde au primit o masă gratuită și li s-a spus să aștepte rezultatul.

După aproape 20 de ore de așteptare, Ripley a primit rezultatul testului – negativ – fapt ce îi permite acum să își înceapă carantina de 14 zile. El va trebui să își monitorizeze starea de sănătate, să completeze o fișă zilnic cu valorile temperaturii sale corporale și cu posibile simptome pe care le-ar putea avea.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *