Skip to content
Politică

Panică în Aeroportul Sibiu: sute de oameni, EVACUAȚI din cauza unei substanțe necunoscute

economica.net

A fost panică joi după-amiază în Aeroportul Sibiu: sute de oameni s-au trezit EVACUAȚI din cauza unei substanțe necunoscute.

Mai precis, peste 400 de persoane au fost evacuate joi după-amiază de pe Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS), din cauza unei substanţe care s-ar afla în perimetrul aeroportuar şi degajă un miros înţepător, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Ramona Nistor, conform Agerpres.

„Din primele informaţii, se pare ca este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport, fără victime. Intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei”, a anunţat oficialul ISU Sibiu.

La rândul lor, reprezentanţii AIS au transmis că evacuarea terminalului de pasageri din aeroport s-a făcut „datorită unui miros înţepător, pentru a se evita orice neplăceri”. Traficul aerian nu este afectat la AIS, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar.

Acesta este al doilea incident din 2018 la AIS, după ce în luna martie, două persoane care au pătruns în incinta aeroportului au escaladat gardul de protecţie, în apropierea remizei de pompieri, la aproximativ o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor.

Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, a criticat şi joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, felul în care conducerea AIS şi cea a Consiliului Judeţean gestionează securitatea la aeroport, în perspectiva organizării la Sibiu, în 2019, a Summit-ului UE, la care sunt aşteptaţi şefi de stat care vor ajunge prima dată cu avioanele la AIS.

Aeroportul Internaţional Sibiu este o principală poartă de intrare nu doar în judeţ, ci şi în Transilvania. În ultimii ani, tot mai multe companii au dezvoltat rute spre şi dinspre Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *