Skip to content
București

Panică în Centrul Vechi: peste 15 localuri, ÎNCHISE. Amenzi de sute de mii

cursdeguvernare.ro

A fost panică în Centrul Vechi la sfârșitul săptămânii trecute: peste 15 localuri s-au trezit ÎNCHISE. A plouat cu amenzi în sumă totală de ordinul a sute de mii de lei.

Sancțiunile au fost aplicate în urma unui control al inspectorilor Poliției Locale a Municipiului București (PLMB), potrivit unui comunicat trimis luni PSnews.ro.

„Peste 15 restaurante și cluburi din Centrul Vechi al Capitalei au fost sancționate, la sfârșitul săptămânii trecute, de inspectorii din cadrul Direcției Control a Poliției Locale a Municipiului București. Agenții economici au fost amendați iar activitatea acestora a fost suspendată din cauza faptului că au fost găsiți fără autorizație de funcționare, fiindcă și-au extins terasele pe domeniul public fără a avea vreo aprobare sau pentru că au depășit nivelul de zgomot admis în zonă. De remarcat este faptul că valoarea sancțiunilor pentru agenții comerciali, depistați că au încălcat prevederile O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului, a fost de peste 120.000 de lei. Pe lângă societățile cărora li s-a suspendat activitatea, alți 25 de agenți economici au fost găsiți de către inspectorii Direcției Control cu diferite nereguli iar reprezentații acestora au fost chemați la sediul D.G.P.L.C.M.B. pentru verificări suplimentare.

Aceste sancțiuni au fost aplicate în cadrul unei acțiuni specifice ce face parte dintr-un program al Poliției Locale a Municipiului București privind menținerea ordinii și liniștii publice în Centrul Istoric și verificarea modului în care își desfășoară activitatea restaurantele și cluburile din zonă. În urma acțiunii din acest weekend, au fost controlați, în total, 67 de agenți ecomonici iar 21 de persoane au fost legitimate în vederea identificării. S-au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor depășind 208.000 lei, detaliază Poliția Locală din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *