Skip to content
Politică

Panică în Kosovo: opoziția a dat cu GAZE LACRIMOGENE în Parlament

traganje.wordpress.com

A fost panică miercuri în așa-zisul stat Kosovo (nerecunoscut de către România): opoziția a dat cu GAZE LACRIMOGENE în „Parlamentul” de la Pristina.

Mai precis, membrii opoziţiei au folosit miercuri gaze lacrimogene în Adunarea din Kosovo, pentru a împiedica deputaţii să ratifice un acord de demarcare a graniţei din 2015 cu Muntenegru, informează Reuters, preluată de Mediafax.

Rezolvarea disputei privind graniţa cu Muntenegru reprezintă o cerinţă fundamentală pentru obţinerea dreptului de călătorii fără viză în statele membre ale Uniunii Europene.

Partidul de opoziţiei Vetevendosje este împotriva acordului semnat cu Muntenegru în 2015, susţinând că aproximativ 8.000 de hectare din teritoriul „statului” Kosovo va trebui să fie cedate.

Încercările anterioare de ratificare a acordului au proteste similare în cadrul parlamentului şi la altercaţii între autorităţi şi manifestanţii care protestau pe stradă.

Preşedintele parlamentului a suspendat şedinţa până când încăperea a fost aerisită.

Alte state balcanice (Albania, Serbia, Muntenegru, Macedonia şi Bosnia) au obţinut deja accesul fără viză în spaţiul UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *