Skip to content
Politică

Panică în Kosovo. Posibil atentat terorist chiar la „Parlament”

Panică în auto-proclamatul stat Kosovo (nerecunoscut de către România). Posibil atentat terorist chiar la aşa-zisul „Parlament” kosovar.

Un dispozitiv explozibil a fost lansat în direcţia clădirii „Parlamentului” din Priština, însă nu au existat victime în urma acestui incident, informează presa locală, citând mărturia unui poliţist aflat la faţa locului, anunţă Reuters, preluată de Mediafax.

Presa din Kosovo scrie că două persoane aflate pe o motocicletă au tras cu un lansator de grenade în direcţia clădirii, însă informaţiile vehiculate în presă nu au fost confirmate de poliţie.

Imobilul se află în centrul aşa-numitei capitale kosovare Pristina, în apropierea clădirii „Guvernului”.

În urma acestui incident, o unitate specială a poliţiei a sigilat zona din jurul clădirii, a declarat un martor pentru Reuters.

Kosovo se confruntă cu puternice tensiuni pe scena politică, după ce „Guvernul” a cerut „Legislativului” kosovar să ratifice un acord de frontieră cu Muntenegru, act contestat de partidele din opoziţie, care spun că, prin acest acord, statul Kosovo ar ceda aproximativ 8.000 de hectare.
Un partid major de opoziţie şi-a chemat susţinătorii să protesteze împotriva acordului de frontieră, însă manifestaţia a fost rapid dispersată de forţele de ordine.
Ajungerea la un acord de frontieră cu Muntenegru este o condiţie prealabilă care ar permite „statului” Kosovo să obţină un regim de călătorie fără viză în spaţiul Schengen, aşa cum deja alte ţări din regiune au obţinut, în 2010.
„Statul” Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în 2008, dar nu este recunoscut de Serbia. A semnat un acord politic şi comercial cu Uniunea Europeană, însă încă nu este recunoscut de cinci ţări membre: Spania, Cipru, România, Grecia şi Slovacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *