Skip to content
Politică

Panică în Paris. Focuri de armă în fața Catedralei Notre Dame

pariscityvision.com

Autorităţile franceze au intrat în alertă marți după-amiază, după ce mai multe focuri de armă au fost auzite în piaţa Notre-Dame. Potrivit primelor informaţii, un ofiţer a tras mai multe focuri de armă în direcţia unui suspect care l-a atacat cu un ciocan în zona centrală a metropolei Paris, transmite Le Derniere Heure.

Bărbatul înarmat cu un ciocan ar fi atacat un ofițer de poliție. Polițiștii fac un apel către cetățeni și îi sfătuiește să stea cât mai departe de zona respectivă și să permită  intervenția forțelor de securitate. Potrivit ultimelor informații, agresorul ar fi fost împușcat de ofițeri și a fost transportat la spital. Potrivit martorilor citați de BBC, turiștii au fugit din calea atacatorului, iar poliția a fost chemată de urgență la fața locului, informează Digi24.

Reprezentanții poliției au declarat că doi bărbaţi au fost răniţi în urma incidentului, fiind vorba de un ofiţer şi suspectul care l-a atacat în zona Notre-Dame, și că atacatorul nu a rănit și alte persoane.

Autorităţile franceze rămân în continuare în stare de alertă, mai ales după atentatele jihadiste care au înrgozit țara în ultimii doi ani. Bilanțul acestor atentate a atins cote uluitoare, peste 230 de morți și sute de răniți.

Ultimul incident terorist a avut loc în urmă cu o lună şi jumătate, atunci când un atacator înarmat a ucis un poliţist şi a rănit alţi doi pe Champs-Elysees.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *