Skip to content
Coronavirus

Panică pe Bursa de la New York și în Asia din cauza epidemiei de coronavirus. Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere zilnică din istorie

Indicele Dow Jones al Bursei de la New York a încheiat ședința de joi a Bursei de la New York cu cea mai mare scădere înregistrată într-o zi.

Și Bursa din Tokyo a înregistrat vineri scăderi masive, indicele Nikkei scăzând cu 4% față de joi, potrivit CNBC.

Piețele bursiere din China, deja afectate grav, își continuă scădere atât la Shenzen, cât și în Hong Kong și Shanghai.

Prețul petrolului a scăzut la 46 de dolari barilul (crude oil). Motivul panicii investitorilor la bursă este epidemia de coronavirus și impactul acesteia asupra economiei globale.

Temerile că virusul originar din China s-ar putea răspândi și în SUA a determinat scăderea generală a acțiunilor companiilor listate și a dus la prima scădere serioasă a Dow Jones din decembrie 2018 încoace, pierderile fiind estimate la mii de miliarde de dolari.

Suntem în cădere liberă. E cea mai rapidă scădere pe care am văzut-o în mulți ani, și nu știu când s-ar putea opri”, a declarat pentru USA Today un manager de portofoliu la o societate de brokeraj, vorbind despre reacția piețelor la criza coronavirusului.

Epidemia de coronavirus, care amenință să se transforme într-una globală (pandemie) a dus la încetinirea circulației oamenilor, a bunurilor, dar și a capitalurilor, scrie g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *