Skip to content
Politică Video

Pantelimonul în cifre. Mihai Culeafă (PNL), despre principalele probleme ale oraşului: Strategia este una foarte eficientă! EXCLUSIV (VIDEO)

Cum arată oraşul Pantelimon în cifre. Mihai Culeafă (candidatul PNL la primăria localităţii) vorbeşte despre principalele probleme ale Pantelimonului, în cea mai recentă ediţie a interviurilor video PSnews.ro.

Astfel, Culeafă a avertizată că oraşul Pantelimon poate pierde fonduri europene, din cauza neimplementării unui esenţial proiect de infrastructură.

În acelaşi context, liberalul a mărturisit că în intrarea lui în campania electorală a contat şi sprijinul de care se bucură din partea altui PNL-ist: Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

(00:00 – 05:04)

Dan Bucura: Bună ziua, domnule Mihai Culeafă. Bine aţi venit în studioul nostru, la PSnews.

Mihai Culeafă: Bună ziua. Bine v-am găsit.

Dan Bucura: Sunteţi candidatul PNL-ului la postul de primar al oraşului Pantelimon, nu?

Mihai Culeafă: Da.

Dan Bucura: Unul dintre cele mai mari oraşe din Ilfov. Al doilea?

Mihai Culeafă: Chiar al doilea oraş din Ilfov.

Dan Bucura: Ce populaţie aveţi acolo şi câţi votanţi sunt, până la urmă?

Mihai Culeafă: Aproximativ 30.000 de locuitori şi, din câte ştiu eu, din datele pe care le am de la Primărie, sunt în jur de 22-23.000 de votanţi.

Dan Bucura: Am înţeles. E destul de mult, e un pic mai mult decât o comună, cum suntem obişnuiţi…

Mihai Culeafă: Fiind un oraş, da.

Dan Bucura: Vă apropiaţi chiar, până la urmă, de datele unui sector mai mic. Ce v-a mânat să intraţi în această cursă electorală? Aveţi acolo, în preşedintele Consiliului Judeţean, un sprijin din punct de vedere al partidului. Probabil poate şi asta a contat, nu?

Mihai Culeafă: Da. A contat şi acest aspect. Eu sunt născut, crescut în Pantelimon, locuiesc în Pantelimon de 45 de ani. În ultimii 8 ani, făcând o analiză, Pantelimonul, în loc să progreseze, a stagnat. Cred că a sosit momentul în care trebuie să ne implicăm, să facem ceva pentru oraşul nostru noi, cetăţenii.

Dan Bucura: Înţeleg. Acuma, vă mărturisesc că n-am circulat foarte des prin zona aceea, dar îmi amintesc, de pe vremea când se mergea spre mare (şi era o alternativă pe-acolo), că infrastructura era la pământ, era foarte complicat să ieşi din Bucureşti către Pantelimon. Drumurile nu erau chiar grozave. Care mai e situaţia, în momentul de faţă?

Mihai Culeafă: Da. Drumul spre mare (este vorba de DN3)…

Dan Bucura: Drumul vechi.

Mihai Culeafă: Drumul vechi. Este vorba de DN3. Da: arată bine astăzi DN3. În schimb, străzile din Pantelimon nu arată atât de bine, pentru că – vedeţi dumneavoastră – am început un proiect de infrastructură rutieră în care Primăria s-a angajat să reabiliteze şi să asfalteze 100 de străzi. Acest proiect a fost finanţat şi era aprobat în luna a şasea, 2013. Dar, până în 2015, nu s-a implementat acest proiect.

Dan Bucura: Este un proiect pe bani europeni?

Mihai Culeafă: Proiect pe bani europeni.

Dan Bucura: Înţeleg. Există şi riscul să se piardă banii, până la urmă?

Mihai Culeafă: Proiectul a fost finanţat până la 31 decembrie 2015. După 31 decembrie 2015, până la finele lunii iunie, proiectul este finanţat din bani proprii. Problema mare este că, dacă nu se finalizează acest proiect nici până la finele lunii iunie, va trebui să returnăm banii înapoi Uniunii Europene.

Dan Bucura: Deci, pe lângă faptul că nu faceţi drumuri, o să…

Mihai Culeafă: O să dăm şi banii înapoi.

Dan Bucura: …o să băgaţi şi mâna în buzunar. Da, complicată povestea asta… Care este, până la urmă, strategia dumneavoastră în campanie, mesajul şi poate facem şi o radiografie a celorlalţi candidaţi: cu cine vă bateţi acolo şi, până la urmă, pe ce buget – că şi asta e important.

Mihai Culeafă: Da. Strategia de campanie este una foarte simplă şi foarte eficientă: vreau să intru în contact cu absolut toţi cetăţenii oraşului, să identific de la ei problemele cu care se confruntă şi să găsesc soluţii, pentru a le rezolva. În ceea ce priveşte contracandidaţii mei: deocamdată, ştiu că sunt în jur de patru. Toţi patru fac o alianţă, ca să zic aşa. Este vorba de primarul în funcţie, Marian Ivan, despre un consilier foarte apropiat lui (care o să candideze ca şi independent), un alt consilier judeţean (care şi-a câştigat mandatul pe PPDD, iar acum a trecut la PNL şi astăzi candidează din partea Partidului Mişcarea Populară) şi un ultim candidat (care a apărut acum, în ultima săptămână, din partea UNPR). Legat de buget: ştiu că bugetul pe 2015 – dacă nu mă-nşel – a fost în jur de 1.003 miliarde (de lei – n.r.), de 22 de milioane de euro.

Dan Bucura: Mult, destul de mult pentru un oraş…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *