Papa a dat instrucţiuni despre cum doreşte să fie oficiată înmormântarea lui

Papa Francisc (Inquam Photos/Octav Ganea)
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Papa Francisc a spus cum şi-ar dori să fie oficiată în cele din urmă înmormântarea lui într-o carte cu interviuri acordate corespondentului la Vatican al ziarului spaniol ABC, relatează Ansa.

El a spus că va avea un sicriu închis şi nu va fi expus pe catafalc pentru ritualul de înmormântare. Pontiful argentinian, în vârstă de 86 de ani, care a avut o serie de probleme minore de sănătate în ultima vreme şi care foloseşte un scaun cu rotile din cauza problemelor la genunchi, a spus că vrea să fie îngropat „cu demnitate ca orice creştin”, potrivit interviurilor publicate în cartea „El Sucesor”, scrisă de Javier Martinez-Brocal.

Reamintind înmormântarea predecesorului său, Benedict al XVI-lea, papa Francisc a spus: „Va fi ultima celebrată astfel, cu trupul Papei expus în afara sicriului, pe un catafalc. Am vorbit cu maestrul de ceremonii şi am eliminat aceasta şi multe altele, pentru că ritualul era prea încărcat”, a afirmat el.

Papa a confirmat că a dat deja instrucţiuni să fie înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore, spre deosebire de predecesorii săi, care au fost cu toţii îngropaţi în Bazilica Sfântul Petru.

El a spus că vrea să fie înmormântat într-o camera în care se află candelabrele. „Acolo e locul, mi-au confirmat că totul este pregătit” a afirmat el în interviul acordat lui Martinez-Brocal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL