Skip to content
Politică

Papa Francisc, a doua zi în România: Suveranul Pontif oficiază Sfânta Liturghie în fața a zeci de mii de pelerini FOTO

A început Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Liturghia Pontificală este oficiată în limba italiană. Ploaia s-a oprit la Șumuleu Ciuc chiar înainte ca Papa Francisc să ajungă în zonă.

Zeci de mii de pelerini au urcat până acum la locul unde Suveranul Pontif oficiaza sfânta liturghie. Sunt oameni care au venit de la sute şi mii de kilometri depărtare, în pofida vremii extrem de neprietenoase. Județul Harghita este vizat de un cod galben de precipitații abundente până duminică, 2 iunie, la ora 6.

La ora 11.00 Papa Francisc a ajuns la Șumuleu Ciuc cu Papamobilul, fiind întâmpinat de peste 80.000 de pelerini din toată lumea.

La Șumuleu Ciuc este prezent și președintele Ungariei, prezent ca cetățean catolic.

La slujba de la Șumuleu Ciuc au ajuns și mai mulți membri ai Guvernului, împreună cu premierul Viorica Dăncilă.

Foto News.ro
Foto Elena Stolerciuc

Aeronava care l-a transportat pe Papa Francisc la Târgu Mureş a ajuns la destinaţie la ora transmiterii acestei ştiri, iar Suveranul Pontif va ajunge la Şumuleu Ciuc. Aici Papa va oficia o Sfântă Liturghie în faţa a peste 100.000 de pelerini.

Programul stabilit iniţial pentru a doua zi a vizitei Suveranului Pontif a fost modificat din cauza condițiilor meteo. Astfel, aeronava sa a aterizat la Târgu Mureș, în loc de Bacău.

Peste o sută de mii de oameni din întreaga lume sunt aşteptaţi să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Un loc unde în fiecare an se desfăşoară cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est.

Sute de oameni au muncit până în ultima clipă pentru sosirea Papei.

Altarul de unde se va oficia slujba a fost renovat, extins şi modernizat, iar în zonă a fost ridicată şi o linie electrică de medie tensiune şi au fost amenajate mai multe căi de acces.

Iar pentru prima dată după cel De-al Doilea Război Mondial, statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Şumuleu Ciuc, sculptată în lemn de tei, cu o înălţime de 2,27 metri, cea mai mare de acest fel din lume, cu o vechime de peste 500 ani, va fi urcată pe munte şi va împodobi altarul de unde Suveranul Pontif va oficia slujba.

La rândul său, Papa Francisc va oferi sanctuarului marian de la Şumuleu Ciuc un trandafir din aur, aşa cum face la toate locurile mari de pelerinaj dedicate Fecioarei Maria.

Suveranul Pontif va primi şi un dar special, la Şumuleu Ciuc. Este vorba de un „dar verde”, adică 122 de hectare de pădure, în zona Ciuc, pe care care au fost plantaţi aproape 650 de mii de puieţi, în cinstea Papei Francisc.

La locul desfăşurării evenimentului au fost montate mai multe spitale mobile şi puncte de prim ajutor, dar şi puncte de informare şi locuri de unde se poate cumpăra apă. De asemenea, sunt prezenţi şi peste 60 de salvamontişti, dar şi voluntari de Cruce Roşie care vor veni în ajutorul persoanelor vârstnice sau cu handicap ce doresc să ia parte la marele eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *