Skip to content
Politică

Papa Francisc critică aspru avortul: Este drept să elimini o viaţă umană pentru a rezolva o problemă?

http://ziuanews.ro

Papa Francisc consideră că intreruperea voluntară a sarcinii reprezintă o crimă.

”Întreruperea sarcinii este ca eliminarea cuiva. Este drept să elimini o viaţă umană pentru a rezolva o problemă?”, i-a întrebat papa argentinian pe credincioşii adunaţi în piaţă.

”Este drept să recurgi la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?”, a continuat el ieşind din textul prevăzut.

”Să te debarasezi de o fiinţă umană este ca şi cum ai recurge la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă”, a subliniat el în această predică consacrată condamnării biblice a lui ”nu ucide”.

Papa a denunţat ”deprecierea vieţii umane”, din cauza războaielor, exploatării omuluii de către om şi excluderii. El a adăugat acestei liste avortul, ”în numele apărării altor drepturi”.

”Dar cum poate să fie un act care viaţa nevinovată terapeutic, civil sau pur şi simplu uman?”, a întrebat Suveranul Pontif.

În pofida faptului că este considerat mai liberal ca predecesorii săi, Francisc nu a modificat învăţăturile bisericii despre planingul familial şi sex, scrie DPA.

Însă el se exprimă mai rar asupra acestor subiecte fierbinţi, argumentând că este necesar ca biserica să se concentreze mai puţin asupra aplicării doctrinei şi mai mult asupra întinderii unei mâini celor care se îndepărtează de ea şi săracilor.

Liderul spiritual al celor 1,3 milioane de catolici din lume sublinia în aprilie că ajutorarea celor săraci şi nevoiaşi este necesar să fie la fel de importantă ca lupta împotriva avortului, conform News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *