Skip to content
Politică

Papa Francisc, despre cuplurile gay: E dureros să spun acest lucru!

bn24.ro

Papa Francisc a participat sâmbătă la  un forum organizat de o mişcare laică italiană, în cadrul căreia a vorbit despre familie, despre avorturi și despre adulter.

În acest context, suveranul pontif a spus că singurul tip de familie care poate exista este acela format dintre un bărbat și o femeie, conform DPA, citat de Agerpres.

„E dureros să spun acest lucru astăzi: Oamenii vorbesc despre familii diferite, despre tipuri diferite de familie, însă familia alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie, după imaginea lui Dumnezeu, este singurul tip”, a spus Papa.

De asemenea, Papa Francisc a lăudat femeile sau bărbații care își iartă partenerii după ce sunt înșelați, spunând că acest lucru reprezintă  „sanctitatea de a ierta totul, din pură iubire”.

Totodată, suveranul pontif a evocat programele eugeniste ale naziștilor, cu scopul de a critica avorturile practicate în cazul fetușilor diagnosticați cu afecțiuni medicale grave.

„În ultimul secol, întreaga lume a fost scandalizată de ceea ce au făcut naziştii pentru a asigura puritatea rasei caucaziene. Astăzi, noi facem acelaşi lucru, însă purtând mănuşi albe”, a mai spus liderul de la Vatican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *